Soslu Tavuk Yemeği
Soslu Tavuk Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket kemiksiz tavuk pirzola
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 büyük soğan
- 1 kırmızı biber
- 2 diş sarımsak
- Kekik
- Toz kırmızı biber
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
- 2 büyük domates rendesi (konserve kullandım)
- 1 çay bardağı su
- İnce kıyılmış maydanoz
Soslu Tavuk Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye biraz sıvı yağ ekleyip tavukları gerili önlü kızartalım.
- Tencereden kızaran tavukları alıp bir yemek kaşığı tereyağı ile birlikte soğanları ve biberleri ekleyip kavuralım.
- Sarımsağı ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Sebzeler düzgünce yumuşayınca baharatları ekleyip birazda bu halde kavuralım.
- Ardından domates rendesi ve suyu ek edip bir kaç taşım kaynadıktan sonra tavukları tencereye yerleştirelim.
- Tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakalım.
- En son maydanozu da ekleyip birazda bu halde pişirdikten sonra ocaktan alabilirsiniz. Afiyet olsun.
Soslu Tavuk Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















