Soslu Tavuk Baget

Soslu Tavuk Baget Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg tavuk baget yahut but
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı yahut sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası (isteyenler yalnızca bir çeşit salça kullanabilir)
- Çay kaşığının ucuyla tatlı toz biber
- Çay kaşığının ucuyla karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı kekik
- 3 çorba kaşığı süt yahut 2 çorba kaşığı kaymaksız çırpılmış yoğurt
- Yarım limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı sirke
Soslu Tavuk Baget Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derin bir kaseye rendelenmiş sarımsak, yağ, salçalar, baharatlar, tuz, kekik, süt yahut yoğurt, limon suyu ve sirkeyi ekleyin.
- Tüm gereçleri yeterlice karıştırarak pürüzsüz bir sos haline getirin.
- Tavuk bagetleri bu sosun içine ekleyin ve her yerine güzelce yedirin.
- Pişirme seçenekleri:Fırında: 200°c’de evvelden ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin.Fırın poşetinde: tavukları poşete koyup ağzını bağlayarak 200°c’de 35-40 dakika pişirin.Tencerede: orta ateşte kapağı kapalı halde tavuklar yumuşayana ve kızarana kadar pişirin.
Püf noktaları:.
Marine mühleti: tavukları sosla en az 1 saat, mümkünse bir gece buzdolabında bekletirseniz daha lezzetli olur.
Yoğurt yahut süt: yoğurt yahut süt, tavuğun daha yumuşak ve lokum üzere olmasını sağlar.
Fırında pişirme: fırında pişirirken üzerinin fazla kızarmaması için birinci 20 dakika üzerini yağlı kağıt yahut folyo ile kapatabilirsiniz. Sonrasında açarak nar üzere kızarmasını sağlayabilirsiniz.
Tencerede pişirme: tavukları evvel yüksek ateşte mühürleyip sonra kısık ateşte pişirirseniz daha lezzetli olur.
Ekstra lezzet: sosunuza bir çay kaşığı hardal yahut bir tutam kimyon ekleyerek farklı aromalar katabilirsiniz.
Soslu Tavuk Baget Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



