Soslu Tavuk
Soslu Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 3 modül tavuk göğsü
- 1 adet kuru soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı un
- 1 bardak olağan su
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 200 ml sıvı krema
- Karabiber
- Tuz
- Bir tutam ince kıyılmış maydanoz
Soslu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuğu yandan 3 e bölelim, toplam 9 adet kesilmiş tavuk olacak.
- Tavukların üzerine tuz ve karabiber serpelim, geniş tencere yahut tavaya sıvı yağ koyup tavukları hafif kızana dek kızartalım .
- Kızaran tavukları tabağa alalım, arkasında jülyen doğranmış soğanları koyup 3 dk kavuralım, ezilmiş sarımsağı koyalım ve un koyup az kavurup su ekleyelim uygunca karıştıralım.
- Ardından sıvı krema ve soya sosu koyalım en son kızaran tavukları koyalım kapağını kapatıp pişirmeye bırakalım, afiyet olsun😊
Yanına pilav yahut makarna ile servis edebilirsiniz😊.
Soslu Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











