Soslu Tavuk

Soslu Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 modül tavuk göğsü
  • 1 adet kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 bardak olağan su
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 200 ml sıvı krema
  • Karabiber
  • Tuz
  • Bir tutam ince kıyılmış maydanoz

Soslu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuğu yandan 3 e bölelim, toplam 9 adet kesilmiş tavuk olacak.
  2. Tavukların üzerine tuz ve karabiber serpelim, geniş tencere yahut tavaya sıvı yağ koyup tavukları hafif kızana dek kızartalım .
  3. Kızaran tavukları tabağa alalım, arkasında jülyen doğranmış soğanları koyup 3 dk kavuralım, ezilmiş sarımsağı koyalım ve un koyup az kavurup su ekleyelim uygunca karıştıralım.
  4. Ardından sıvı krema ve soya sosu koyalım en son kızaran tavukları koyalım kapağını kapatıp pişirmeye bırakalım, afiyet olsun😊

Yanına pilav yahut makarna ile servis edebilirsiniz😊.

Soslu Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tuzlu Kurabiye ( Ağızda Dağılan,uzun Süre Tazeliğini Koruyan)
Kolay Bal Kabağı Çorbası
Ağlayan Pasta Tarifi
Portakallı Kek
Ispanak Kavurma (Haşlamadan)
Domatesli Havuçlu Baharatlı Poğaça
Hdabla | © 2025 |