Soslu Patlıcan Kızartma

Soslu Patlıcan Kızartma Tanımı İçin Malzemeler

Kızartma için;

  • 4 adet patlıcan
  • Sıvı yağ

Sosu için;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım kavanoz domates konservesi
  • 10 diş doğranmış sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı üzüm sirkesi

Soslu Patlıcan Kızartma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları alacalı soyalım evvel uzunluktan 2 ye sonra bir parçayı uzunluktan 3e keselim.
  2. Tuzlu suda biraz bekletelim ve suyunu sıkalim.
  3. 3e boldüğümuz patlıcanları ortadan 2 ye bölüyoruz.
  4. Kızgın yağda istediğimiz oranda kızartıyoruz.
  5. Borcamda kağıt havlu üzerine dizip bekletiyoruz.
  6. Sos hazırlığı öncelik sıvı yağ kızdırın ve domates konservesini dökelim pıt pıt atmaya başlayınca sarımsakları soyup küçük doğrayın ve içine ekleyelim ve onunla kavurmaya devam edelim.
  7. Sıra ile tuz şeker domates salçasini ekleyip güzelce kavuralım.
  8. Pıt pıt attıktan sonra koyu kıvam olursa açmak için az su ekleyebiliriz 3- 4 yemek kaşığı kadar.
  9. En son sirkeyi koyup 30 saniye  kaynatıp kapatıyoruz altını.
  10. Sıcak iken patlıcanların üzerine döküyoruz.
  11. İster dışarıda ister dolapta dinlendirip servis yapabilirsiniz afiyet olsun.

Soslu Patlıcan Kızartma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tam Buğday Ekmeği
Tavuklu Salata
Hurma Topları
Pirinçli Yoğurt Çorbası (+8 Ay)
Eti Fingerlı Pasta
Keçi Bacağı (Pişi)
Hdabla | © 2025 |