Soslu Köfte
Soslu Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram kıyma
- 1 adet küçük soğan rendelenmiş
- 1 adet yumurta
- 5 yemek kaşığı galeta unu
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 1 tatlı kaşığından az tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım tatlı kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 avuç içi ince kıyılmış maydanoz
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 küçük soğan
- 1-2 diş sarımsak
- 7-8 adet mantar
- 1 adet orta uzunluk havuç
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 1 yemek kaşığı un
- 350 ml su içine 1 tatlı kaşığı zerzevat tozu
- Yarım çay bardağı krema
- Damak tadınıza nazaran tuz
Soslu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derin bir kabın içine köftesi için gerekli bütün materyalleri alıp güzelce yoğurun.
- Yuvarlak köfteler yapın uygun bir tavaya biraz sıvı yağ ekleyip köfteleri önlü artlı orta ateşte kızartın çok pişmesine gerek yok.
- Aynı tavanın içine tereyağı ekleyin üzerine yarım ay halinde doğranmış soğan ve sarımsakları ek edip soteleyin.
- Üzerine doğranmış mantarları ve havuçları ekleyip kavurun salçayı ekleyip karıştırın unu ek edip düzgünce karıştırın.
- Karıştırırken zerzevat tozu ek ettiğiniz suyu ekleyin kaynamaya başlayınca köfteleri içine ekleyip kısık ateşte 30 dakika pişirin .
- Sosun kıvamına nazaran biraz sıcak su ek edebilirsiniz üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirin afiyet olsun 😋.
Soslu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















