Soslu Köfte

Soslu Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram kıyma
  • 1 adet küçük soğan rendelenmiş
  • 1 adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 tatlı kaşığından az tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım tatlı kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 avuç içi ince kıyılmış maydanoz

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 küçük soğan
  • 1-2 diş sarımsak
  • 7-8 adet mantar
  • 1 adet orta uzunluk havuç
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 yemek kaşığı un
  • 350 ml su içine 1 tatlı kaşığı zerzevat tozu
  • Yarım çay bardağı krema
  • Damak tadınıza nazaran tuz

Soslu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kabın içine köftesi için gerekli bütün materyalleri alıp güzelce yoğurun.
  2. Yuvarlak köfteler yapın uygun bir tavaya biraz sıvı yağ ekleyip köfteleri önlü artlı orta ateşte kızartın çok pişmesine gerek yok.
  3. Aynı tavanın içine tereyağı ekleyin üzerine yarım ay halinde doğranmış soğan ve sarımsakları ek edip soteleyin.
  4. Üzerine doğranmış mantarları ve havuçları ekleyip kavurun salçayı ekleyip karıştırın unu ek edip düzgünce karıştırın.
  5. Karıştırırken zerzevat tozu ek ettiğiniz suyu ekleyin kaynamaya başlayınca köfteleri içine ekleyip kısık ateşte 30 dakika pişirin .
  6. Sosun kıvamına nazaran biraz sıcak su ek edebilirsiniz üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirin afiyet olsun 😋.

Soslu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nutellalı Cookie
Soslu Nohutlu Semizotu Salatası
Avakadolu Pankek (+10)
Avakado Ve Parmesanlı Kızarmış Ekmek
Tavada Katmer
Kolay Mantı Çorbası Tarifi
Hdabla | © 2025 |