Soslu Köfte

Soslu Köfte Tanımı İçin Malzemeler

Köfte için;

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 8 kısım maydanoz
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Kimyon

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • Yarım paket krema
  • 3 yemek kaşığı soya sosu
  • Karabiber
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı et suyu

Soslu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Köfte için; soğan rendelenip suyu sıkılarak kaba alınır üzerine kıyma, ince doğranmış maydanoz ve sarımsak eklenerek yumurta kırılarak yoğrulmaya başlanır.
  2. Yumurta uygunca yedirildikten sonra galeta unu ge baharatlar eklenerek uygunca yoğurulur ve ceviz büyüklüğünde yuvarlak hal verilerek yarım saat buzdolabında dinlendirilir. (ben buzlukta evvelce hazırladıklarımdan kullandım)
  3. İster fırında ister airfreyde az bir yağ ile artlı önlü çevrilerek köfteler kızartılır.
  4. Köfteler kızardıktan sonra farklı bir tavada tereyağ ve zeytinyağı un ile unun kokusu çıkana kadar kavrulur, üzerine et suyu, soya sosu eklenerek 2, 3 tıp karıştırılır üzerine sıcak su ve krema eklenerek düzgünce karıştırılıp karabiberi eklenir.
  5. Kaynayan sosun içine kızaran köfteler eklenerek güzelce karıştırılır ve servis edilir.

Soslu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bazlama (Antalya Usulü)
Damla Çikolatalı Cookies
Cevizli Kadayıf
Fiyonk Açma
Orjinal Supangle Tarifi (Tam Tarif)
Süt Kutusunda Az Malzemeli Mozaik Pasta Tarifi (Pudingli)
Hdabla | © 2025 |