Soslu Köfte

Soslu Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Köfte için;
- 500 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı galeta unu
- 8 kısım maydanoz
- 3 diş sarımsak
- Tuz
- Pulbiber
- Karabiber
- Kimyon
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
- 1,5 yemek kaşığı un
- Yarım paket krema
- 3 yemek kaşığı soya sosu
- Karabiber
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 çay bardağı et suyu
Soslu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Köfte için; soğan rendelenip suyu sıkılarak kaba alınır üzerine kıyma, ince doğranmış maydanoz ve sarımsak eklenerek yumurta kırılarak yoğrulmaya başlanır.
- Yumurta uygunca yedirildikten sonra galeta unu ge baharatlar eklenerek uygunca yoğurulur ve ceviz büyüklüğünde yuvarlak hal verilerek yarım saat buzdolabında dinlendirilir. (ben buzlukta evvelce hazırladıklarımdan kullandım)
- İster fırında ister airfreyde az bir yağ ile artlı önlü çevrilerek köfteler kızartılır.
- Köfteler kızardıktan sonra farklı bir tavada tereyağ ve zeytinyağı un ile unun kokusu çıkana kadar kavrulur, üzerine et suyu, soya sosu eklenerek 2, 3 tıp karıştırılır üzerine sıcak su ve krema eklenerek düzgünce karıştırılıp karabiberi eklenir.
- Kaynayan sosun içine kızaran köfteler eklenerek güzelce karıştırılır ve servis edilir.
Soslu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







