Soslu Karnabahar Kızartması (Karnabahar Sevmeyenler Bile Bayılacak)

Soslu Karnabahar Kızartması (Karnabahar Sevmeyenler Bile Bayılacak) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet orta uzunluk karnabahar
  • Su
  • Tuz

Soslamak için;

  • 2 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı yoğurt (biraz sulu)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı galeta unu

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Üzeri için;

  • Sarımsaklı yoğurt

Üst sosu için;

  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı domates sosu
  • 1 yemek kaşığı kaynamış salça
  • Pul biber
  • Toz biber
  • Karabiber
  • Kekik
  • Kimyon
  • Yarım çay bardağı su

Soslu Karnabahar Kızartması (Karnabahar Sevmeyenler Bile Bayılacak) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle karnabaharı güzelce ayıklayıp modüller haline bölelim.
  2. Kaynamış suya biraz tuz atalım ve karnabaharları yumuşayana kadar haşlayalım.
  3. Soslama materyallerini bir kaba alalım ve haşlanan karnabaharları soslayalım.
  4. Kızgın yağda kızartalım ve bir tabağa alalım.
  5. Üzerine sarımsaklı yoğurt yapalım.
  6. Daha sonra tavaya yağı alalım domates sosu salça ve baharatları atalım üzerine su dökerek biraz kaynatalım.
  7. Karnabaharın üzerine yoğurt ve sosunu dökerek servis edebiliriz. Deneyen herkese afiyet olsun. 💕💕.

Soslu Karnabahar Kızartması (Karnabahar Sevmeyenler Bile Bayılacak) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lor Peynirli Kemal Paşa
Labneli Ispanaklı Enfes Poğaça
Kandil Simiti
Frambuazlı Clafoutis (Klafuti)
Kahvaltılık Sos
Fesleğenli Zerdeçallı Makarna
Hdabla | © 2025 |