Soslu Karnabahar Kızartması (Karnabahar Sevmeyenler Bile Bayılacak)

Soslu Karnabahar Kızartması (Karnabahar Sevmeyenler Bile Bayılacak) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet orta uzunluk karnabahar
- Su
- Tuz
Soslamak için;
- 2 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı yoğurt (biraz sulu)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı galeta unu
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Üzeri için;
- Sarımsaklı yoğurt
Üst sosu için;
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı domates sosu
- 1 yemek kaşığı kaynamış salça
- Pul biber
- Toz biber
- Karabiber
- Kekik
- Kimyon
- Yarım çay bardağı su
Soslu Karnabahar Kızartması (Karnabahar Sevmeyenler Bile Bayılacak) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle karnabaharı güzelce ayıklayıp modüller haline bölelim.
- Kaynamış suya biraz tuz atalım ve karnabaharları yumuşayana kadar haşlayalım.
- Soslama materyallerini bir kaba alalım ve haşlanan karnabaharları soslayalım.
- Kızgın yağda kızartalım ve bir tabağa alalım.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt yapalım.
- Daha sonra tavaya yağı alalım domates sosu salça ve baharatları atalım üzerine su dökerek biraz kaynatalım.
- Karnabaharın üzerine yoğurt ve sosunu dökerek servis edebiliriz. Deneyen herkese afiyet olsun. 💕💕.
Soslu Karnabahar Kızartması (Karnabahar Sevmeyenler Bile Bayılacak) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









