Soslu Kapya Biberli Tavuk Göğsü

Soslu Kapya Biberli Tavuk Göğsü Tanımı İçin Malzemeler

  • 2-3 kesim tavuk göğsü

Tavuk etlerini soslamak için;

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Toz biber
  • Kekik

Ayrıca;

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet büyük kapya biber
  • 1 yemek kaşığı dolu un
  • 400 ml sıcak su
  • 100 ml sıvı krema
  • 1 er çay kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Toz biber
  • Kekik
  • 1 tatlı kaşığı zerzevat tozu çeşni

Soslu Kapya Biberli Tavuk Göğsü Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk etlerini orta uzunluk modüller halinde kesin.
  2. Derin bir kaseye baharatlamak için gerekli materyalleri ek edip karıştırın üzerine tavuk etlerini ekleyip uygunca karıştırın.
  3. Uygun bir tavaya sıvı yağı ek edin tavuk etlerini önlü artlı kızartın bir kaseye alın.
  4. Aynı tavanın içine tereyağı ek edin yemeklik küçük doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyip kavurun üzerine jülyen doğranmış kapya biberleri ek edip hafif kavurun.
  5. Üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
  6. Üzerine suyunu ek edip süratlice karıştırın üzerine kremayı ek edin baharatlarını ekleyip karıştırın.
  7. Üzerine tavuk etlerini dizip kısık ateşte 15-20 dakika pişirin .
  8. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirip pilav yada patates püresi eşliğinde servis edebilirsiniz afiyet şifa olsun 👌👌👌.

Soslu Kapya Biberli Tavuk Göğsü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mayasız Poğaça
Susamlı Simit Poğaça
Domatesli Bulgur Pilavı
Gaziantep Ten Yeşil Erik Tava (Muhteşem)
Zeytinyağlı Kabak Yemeği
Sıvı Yağlı Nefis Kurabiye
Hdabla | © 2025 |