Soslu Kapya Biberli Tavuk Göğsü
Soslu Kapya Biberli Tavuk Göğsü Tanımı İçin Malzemeler
- 2-3 kesim tavuk göğsü
Tavuk etlerini soslamak için;
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Toz biber
- Kekik
Ayrıca;
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet büyük kapya biber
- 1 yemek kaşığı dolu un
- 400 ml sıcak su
- 100 ml sıvı krema
- 1 er çay kaşığı tuz
- Karabiber
- Toz biber
- Kekik
- 1 tatlı kaşığı zerzevat tozu çeşni
Soslu Kapya Biberli Tavuk Göğsü Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk etlerini orta uzunluk modüller halinde kesin.
- Derin bir kaseye baharatlamak için gerekli materyalleri ek edip karıştırın üzerine tavuk etlerini ekleyip uygunca karıştırın.
- Uygun bir tavaya sıvı yağı ek edin tavuk etlerini önlü artlı kızartın bir kaseye alın.
- Aynı tavanın içine tereyağı ek edin yemeklik küçük doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyip kavurun üzerine jülyen doğranmış kapya biberleri ek edip hafif kavurun.
- Üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
- Üzerine suyunu ek edip süratlice karıştırın üzerine kremayı ek edin baharatlarını ekleyip karıştırın.
- Üzerine tavuk etlerini dizip kısık ateşte 15-20 dakika pişirin .
- Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirip pilav yada patates püresi eşliğinde servis edebilirsiniz afiyet şifa olsun 👌👌👌.
Soslu Kapya Biberli Tavuk Göğsü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















