Soslu Kabak Yemeği

Soslu Kabak Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet kabak
  • 2 adet domates
  • 1 adet kapya biber (isteyen sivri biber de kullanabilir)
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber

Soslu Kabak Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Zeytinyağı ve doğranmış soğanı tencereye alıyoruz biraz kavuruyoruz.
  2. Çok kavurmadan doğradığımız kapya biberi ekliyoruz kavurmaya devam ediyoruz.
  3. Ardından baharatlarımızı göz kararı ekliyoruz bir kaç defa karıştırıp salçamızı ekleyip kavuruyoruz küp küp doğradığımız kabaklarımızı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  4. Kabaklar kavrulduktan sonra 1 çay bardağı kaynamış su ekliyoruz ağzını kapatıp biraz daha pişmesini bekliyoruz.
  5. Üzerinde ki sos için 1 kase yoğurt ve 2 diş sarımsak gerekiyor sarımsağı rendeleyip yoğurt ile karıştırıyoruz.
  6. Yemek piştikten sonra biraz soğumasını bekleyelim daha sonra servis tabaklarına alıp yoğurt sosunu üstüne ekleyelim. Afiyet olsun ☺️.

Soslu Kabak Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuk Sote (Sac Tava Tadında)
Ev Yapımı 2 Renkli Puding
Kabak Tatlısı (2 Kişilik)
Şekersiz Ve Unsuz Sağlıklı Hurma Topları
Soğuk Baklava
Kıymalı Ispanaklı Börek
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet