Soslu Kabak Yemeği

Soslu Kabak Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet kabak
- 2 adet domates
- 1 adet kapya biber (isteyen sivri biber de kullanabilir)
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
Soslu Kabak Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Zeytinyağı ve doğranmış soğanı tencereye alıyoruz biraz kavuruyoruz.
- Çok kavurmadan doğradığımız kapya biberi ekliyoruz kavurmaya devam ediyoruz.
- Ardından baharatlarımızı göz kararı ekliyoruz bir kaç defa karıştırıp salçamızı ekleyip kavuruyoruz küp küp doğradığımız kabaklarımızı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- Kabaklar kavrulduktan sonra 1 çay bardağı kaynamış su ekliyoruz ağzını kapatıp biraz daha pişmesini bekliyoruz.
- Üzerinde ki sos için 1 kase yoğurt ve 2 diş sarımsak gerekiyor sarımsağı rendeleyip yoğurt ile karıştırıyoruz.
- Yemek piştikten sonra biraz soğumasını bekleyelim daha sonra servis tabaklarına alıp yoğurt sosunu üstüne ekleyelim. Afiyet olsun ☺️.
Soslu Kabak Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












