Soslu Elmalı Kek

Soslu Elmalı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağından az sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet vanilya
  • 1 adet kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Üzeri için;

  • 2 -3 adet elma
  • 2 yemek kaşığı badem kırıkları

Soslu Elmalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak yoğurt, şeker, sıvı yağ ve vanilyayı bir kaba alıp, çırpalım. Bu karışımdan 1 bardak kenara ayıralım.
  2. Üzerinin sosu için; kabımızda bulunan karışıma yumurtayı ekleyip, çırpalım. Un ve kabartma tozunu ekleyip, karıştıralım.
  3. Yağlı kağıt serili yuvarlak kelepçe kalıbına kek harcımızı dökelim.
  4. Elmaları yıkayıp, kabuğunu soyalım ve yarım ay halinde keselim.
  5. Kek harcımızın üzerine elmaları dizelim ve badem kırıntılarını serpelim.
  6. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30-35 dakika kadar pişirelim.
  7. Pişen kekimizin üzerine ayırdığımız bir bardak sosu üzerine gezdirelim.
  8. 1-2 saat dinlendirdikten sonra servise hazırdır. Afiyet olsun.

Soslu Elmalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Panna Cotta (Jelatinsiz)
Mayasız On Dakikada Yumuşacık Poğaça Tarifi
Sürpriz Kurabiye
Kavanozda Meyve Püresi (6+Aydan İtibaren)
Ev Yapımı Makarna
Fırında Cipsli Çıtır Tavuk
Hdabla | © 2025 |