Soslu Elmalı Kek

Soslu Elmalı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 4 ortaboy elma
Üzerine serpmek için;
- 1 çay bardağı kuru üzüm
Soslu Elmalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurt,şeker ve sıvı yağı çırpma kabında 3 dk çırpıyoruz.
- Bu harçtan 1 su bardağı ayıralım. (kekin üzerine sos olarak dökülecek).
- Çırpma kabında kalan harcın içine yumurtaları ekleyip yeterlice çırpalım.
- Ardından içine 2 su bardağı unu ve kabartma tozu ,vanilyayı ekleyip çırpalım.
- Yuvarlak yada kare borcamı yağlayıp içine kekinizi dökelim.
- Elmaları yıkayıp kabuklarını soyalım.
- Ortadan ikiye kesip ince ince silimler yapalım ay halinde.
- Kekin üzerine dizelim.
- 150 derecelik fırında 25 dk pişirelim.
- Fırından çıkan keki 3 dk. Soğumaya bırakalım sonra ayırdığımız 1 su bardağı sosumuzu kekin üzerine dökelim ,ardındanda üzerine 1 çay bardağı üzümü serpelim.
Soslu Elmalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



