Soslu Elmalı Kek

Soslu Elmalı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 adet yumurta
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Üzeri için;
- 2 tane elma
- 1 çay kaşığı tarçın ( dolu olmasın)
Soslu Elmalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yoğurt ,sıvı yağ ,şekeri düzgünce çırpıcı yardımıyla çırpalım.
- Bu çırptığımız karışımdan bir su bardağı ayıralım.
- Kalan sosa üç yumurtayı vanilya ,kabartma tozu ve unu ekleyip çırpalım.
- Az sıvı yağ ile yağladığımız büyük uzunluk kare yahut oval borcama kek harcımızı boşaltıyoruz.
- Üzerine küp küp doğradığımız elmaları tarçınla karıştırıp kekimizin üzerine her yerine gelicek formda serpelim.
- Bu kademede isterseniz cevizde serpebilirsiniz.
- Önceden yani 5 dk kadar ısıttığımız 180 derece alt üst ayar fırında 20-25 dk ortası üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirelim.
- Fırından çıkan kekimiz birinci sıcağını atsın üzerine ayırdığımız sosu her yerine gelicek biçimde dökelim. Soğusun servise hazır. Afiyet olsun 🫠.
Soslu Elmalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













