Soslu Biftek (Düdüklüde)

Soslu Biftek (Düdüklüde) Tanımı İçin Malzemeler
- 8-9 tane biftek
- Sıvı yağ
- Yarım kavanoz domates konservesi (yoksa 3-4 domates rendesi)
- 2 diş sarımsak (isterseniz küçük bir soğan)
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- 1 kaşık salça
- Yarım bardak su
Soslu Biftek (Düdüklüde) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce biftekleri tuz kekik ve karabiber ile baharatlayalım, dinlendirelim.
- Sonra mühürleyelim yani azcık yağlanmış tencerede iki yüzü de renk değiştirecek kadar kızartalım(ben düdüklü tencerenin tabanında yaptım isterseniz öbür tavada da yapabilirsiniz)
- Her bir tarafı bir -birbuçuk dk kızartılır.
- Sonra bifteklerin hepsini düdüklüye sıralayalım (benim iki kat üstüste oldu).
- Diğer yandan da sosu hazırlayalım, konserve domatesleri blenderdan geçirip sulandırdığımız salçayı ekleyip karıştıralım.
- Bu sosun içine az tuz ve kekik katalım.
- Etlerin üstüne dökelim,sarımsakları da ikiye kesip tencereye atalım (isterseniz küçük bir soğanı da 4e bölüp içine koyabilirsiniz) ve düdüklüyü kapatalım.
- Düdüklünüz kaynara gectikten sonra 20-25 dk pişirin (benim düdüklü tenceremde 30 dk. Da pişirdim,herkes kendi tencere pişirme ayarını bilir ona nazaran yaparsınız).
- Nefis bifteklerimiz hazır,bu kadar kolay.
- Yanında pirinç pilavı yada patates püresi ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Soslu Biftek (Düdüklüde) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
