Sosisli Çok Pratik Tepsi Poğaçası
Sosisli Çok Pratik Tepsi Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yaklaşık 5,5 su bardağı un
İç materyali;
- 5 adet sosis
- 2 yemek kaşığı kadar domates salçası
- Salçayı açmak için sıvı yağ ve az su
- Kekik
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
- 2-3 yemek kaşığı süt
Fırından çıktıktan sonra;
- 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
Sosisli Çok Pratik Tepsi Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sıvıyağ, süt, su ve yumurtaları çırpalım, (sıvı materyaller oda sıcaklığında olsun), maya ve toz şekeri ilave edip karıştıralım.
- Un ve tuzunu (unu denetimli ekleyelim, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim) ekleyerek hamuru yoğurup yarım saat mayalanmasını bekleyelim.
- Hamur mayalandıktan sonra yaklaşık 200-220 gram lık eşit kesimler kopararak (6 eşit kesime ayırdım) merdane yardımı ile uzunluğu kullanacağınız tepsi boyutuna uygun olacak biçimde kare /dikdörtgen halinde açalım.
- Bir ucuna salça sosu sürüp üzerine sosisleri ek edelim.
- Diğer uç kısımlarını bıçak yardımıyla birer parmak aralıklı olacak biçimde 5-6 cm uzunluğunda verev keselim ve iç koyduğumuz kısımdan başlayarak gevşek olmayacak biçimde saralım, tepsiye yerleştirelim.
- 15-20 dakika tepside mayalanmasını bekledikten sonra üzerine yumurta süt karışımından sürüp 185 derecede evvelce ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Sosisli Çok Pratik Tepsi Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











