Sosisli Bohça Börek

Sosisli Bohça Börek Tanımı İçin Malzemeler

Böreği sarmak için hamur olarak:

  • 4 yaprak baklava yufkası (ya da 2 adet olağan yufka dörde bölünmüş)
  • Tereyağı/zeytinyağı (yufkaları yağlamak için)

Börek içi :

  • 4 adet dana sosis
  • 1 büyük soğan (ince doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı esmer şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı elma sirkesi (veya balzamik)
  • 2 yemek kaşığı taze kaşar rendesi + 1 yemek kaşığı parmesan rendesi
  • 1 tatlı kaşığı dijon hardal (her bohça için iç harca az ölçüde sürülecek)
  • Bir tutam kekik yahut taze biberiye (isteğe bağlı)

Üzerine süslemek için:

  • 1 yumurta sarısı (üstü için)
  • Susam yahut haşhaş tohumu (isteğe bağlı)

Sosisli Bohça Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sosisleri kızart: hafif yağda yalnızca dışını mühürleyin. İçleri fırında pişecek.
  2. Soğanları karamelize edin: tereyağında soğanları yumuşayana kadar kavur, esmer şeker ve sirkeyi ekle. Altın renk alana kadar pişirin. Soğumaya bırakın.
  3. Yufkaları hazırla: her bir baklava yufkasını yağla ve 2 kat üst üste koyun. Orta kısmına bir çay kaşığı dijon hardal sürün.
  4. İç harcı yerleştir: üzerine 1 tatlı kaşığı karamelize soğan koyun. Üstüne sosis yerleştirin. Peynir karışımını (taze kaşar + parmesan) ve kekiği serpiştirin.
  5. Bohça biçiminde kapat: yufkanın dört ucunu üstte toplayıp bohça üzere büzün. Yeşil soğan sapı yahut mutfak ipiyle bağlayabilirsiniz.
  6. Üzeri için: yumurtayla üstünü parlatın, susam serpiştirin.
  7. Pişirme: 190°c fırında 15-20 dakika, üzeri altın renk olana kadar pişirin.

Sosisli Bohça Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kolay Besleyici Bebek Ara Öğün
Yumuşacık Pankek Tarifi
Fırında Patlıcan Oturtma Tarifi
Kayseri Mantısı
İçi Dolgulu Fit Lezzetli Patlak Toplar
Ev Mantısı
Hdabla | © 2025 |