Sosisli Bohça Börek
Sosisli Bohça Börek Tanımı İçin Malzemeler
Böreği sarmak için hamur olarak:
- 4 yaprak baklava yufkası (ya da 2 adet olağan yufka dörde bölünmüş)
- Tereyağı/zeytinyağı (yufkaları yağlamak için)
Börek içi :
- 4 adet dana sosis
- 1 büyük soğan (ince doğranmış)
- 1 tatlı kaşığı esmer şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı elma sirkesi (veya balzamik)
- 2 yemek kaşığı taze kaşar rendesi + 1 yemek kaşığı parmesan rendesi
- 1 tatlı kaşığı dijon hardal (her bohça için iç harca az ölçüde sürülecek)
- Bir tutam kekik yahut taze biberiye (isteğe bağlı)
Üzerine süslemek için:
- 1 yumurta sarısı (üstü için)
- Susam yahut haşhaş tohumu (isteğe bağlı)
Sosisli Bohça Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sosisleri kızart: hafif yağda yalnızca dışını mühürleyin. İçleri fırında pişecek.
- Soğanları karamelize edin: tereyağında soğanları yumuşayana kadar kavur, esmer şeker ve sirkeyi ekle. Altın renk alana kadar pişirin. Soğumaya bırakın.
- Yufkaları hazırla: her bir baklava yufkasını yağla ve 2 kat üst üste koyun. Orta kısmına bir çay kaşığı dijon hardal sürün.
- İç harcı yerleştir: üzerine 1 tatlı kaşığı karamelize soğan koyun. Üstüne sosis yerleştirin. Peynir karışımını (taze kaşar + parmesan) ve kekiği serpiştirin.
- Bohça biçiminde kapat: yufkanın dört ucunu üstte toplayıp bohça üzere büzün. Yeşil soğan sapı yahut mutfak ipiyle bağlayabilirsiniz.
- Üzeri için: yumurtayla üstünü parlatın, susam serpiştirin.
- Pişirme: 190°c fırında 15-20 dakika, üzeri altın renk olana kadar pişirin.
Sosisli Bohça Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















