Sonbahar Çorbası
Sonbahar Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı çiçek şehriye
- 1/2 (yarım) çay bardağı tel şehriye
- Yarım çay bardağı sıvı yağ (arzuya nazaran sonradan içine birazda tereyağı koyabilirsiniz)
- 1 adet kuru soğan (orta uzunluk yeterli)
- 1 adet kapya biber
- 1 adet domates (domates püresi de olur)
- 1 yada 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 5 su bardağı su
Sonbahar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tarifimize öncelikle kuru soğan kapya biber ve sarımsağı küçük küçük doğrayıp, güzelce sıvı yağda kavuruyoruz daha sonra ununu ekliyoruz biraz da unla kavuruyoruz, daha sonra domatesi ve salçayı ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.
- Malzemelerimiz yeterlice kavrulduktan sonra 5 su bardağı suyu ek edelim kaynayana kadar bekleyelim, daha sonra kaynayan çorbamızın materyallerini blenderdan geçirelim, içerisine nanesini de ekledikten sonra içerisine evvel çiçek şehriyeyi daha sonra da tel şehriyeyi ekleyelim.
- Kaynayana kadar hafif kısık ateşte karıştıralım (burada püf nokta şehriyelerimiz yapışmasın diye daima karıştırıyoruz şehriyelerimiz pişene kadar 10 dakika boyunca karıştırarak kaynatıyoruz daha sonra çorbamız şehriyeler piştikten sonra servise hazır şimdiden afiyet olsun.
Sonbahar Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






