Somun Ekmekte Yumuşacık Tavuk Tantuni

Somun Ekmekte Yumuşacık Tavuk Tantuni Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo tavuk göğüs
- 2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Ayçiçek yağ
İsteğe nazaran;
- Domates
- Soğan
- Maydanoz
Somun Ekmekte Yumuşacık Tavuk Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuklarımızı minik minik küp halinde doğrayalım, tavamızı yüksek ateşte kızdıralım, kızgın tavaya tavuklarımızı koyalım ve suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
- Suyunu çeken tavukların içine 1 çay bardağı kadar sıvı yağ ekleyelim baharatları da ekleyip güzelce kavuralım.
- Kavrulan tavuğun içine yarım su bardağı su ekleyerek soslanmasını sağlayalım.
- Diğer yandan ekmeğimizin içine koymak için domates soğan ve maydanoz doğrayalım.
- Ekmeğimizi tavuğun sosuna bastırıp içine gereçlerimizi ekleyelim.
Afiyet olsun.
Somun Ekmekte Yumuşacık Tavuk Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





