Somun Ekmek
Somun Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 su bardağı un
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 kesme şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım maya
Üzeri için;
- Su
Somun Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Maya ılık su ve şekeri karıştırıp ezelim, tuzu ekleyelim ve yavaş yavaş unu ek edelim.
- İlk başta 3 su bardağı ile başlayın daha sonra hamurun kıvamına nazaran eklersiniz.
- Hamur yorulduktan ve 25-30 dakika dinlendikten sonra 8 eşit modüle bölün ve hamuru görüntüde ki üzere açıp rulo haline getirin uçları sivrileştirin ve fırın kâğıttı serdiriniz tepsiye yerleştirin.
- Üzerine bir tepsi daha örterek 20 dk dinlendirin.
- Dinlenen ekmeklerin üzerine su serpin ve daha sonra ekmeklerin bir ucundan bir ucuna derin bir kesik atın ve tepsinin üzerine tekrardan başka tepsiyi örtün.
- Önceden ısıtılmış 250 derecelik fırında, fırının altına küçük bir kasenin içine su koyarak üzeri hala tepsiyle kapalı bir şekilde15-20 dk pişirin.
- Ekmekler kabarmış olacak ve üzerindeki tepsiyi çekip ekmekler güzelce kızarıncaya kadar devam pişirin.
Somun Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






