Somonlu Makarna
Somonlu Makarna Tanımı İçin Malzemeler
Sos için:
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3-4 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı fesleğen pesto
- 2 adet kılçıksız, derisiz fileto somon
- 15-20 adet kiraz domates
- 1 su bardağı krema
- 1/2 (yarım) su bardağı makarna suyu
- Tuz, karabiber
Makarna için:
- 500 gram kaliteli makarna
- 2 litre su
- Bolca tuz
Somonlu Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle makarnayı çokça tuzlu suda kaynar suda haşlamaya başlayalım.
- Sos için sarımsakları yemeklik doğrayalım ve kiraz domatesleri yarıya bölüp doğrayalım. Somon filetoları da küp küp doğrayalım.
- Derin ve yayvan tavayı ısıtalım. Zeytinyağ ve tereyağ tavaya ek edelim ve sarımsakları kavurmaya başlayalım.
- Tereyağ eriyince pestoyu da ekleyip biraz kavurup somonları ekleyelim ve rengi yavaşça dönene kadar kavuralım.
- Krema ekleyelim ve kaynayan makarnadan yarım bardak makarna suyu ayıralım ve sosa dahil edelim. Makarnayı süzdürelim.
- Sosu karabiber ve tuz ile baharatlandıralım.
- Süzdürülen makarnayı da ek edelim sosa ve ocağı kapatıp tavayı kenara alıp makarnanın sosa düzgünce çekmesini bekleyelim ( yaklaşık 5 dakika ).
Artık servise hazır. Afiyet şeker olsun. Çok lezzetli oldu.

Somonlu Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








