Somonlu Makarna

Somonlu Makarna Tanımı İçin Malzemeler

Sos için:

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı fesleğen pesto
  • 2 adet kılçıksız, derisiz fileto somon
  • 15-20 adet kiraz domates
  • 1 su bardağı krema
  • 1/2 (yarım) su bardağı makarna suyu
  • Tuz, karabiber

Makarna için:

  • 500 gram kaliteli makarna
  • 2 litre su
  • Bolca tuz

Somonlu Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle makarnayı çokça tuzlu suda kaynar suda haşlamaya başlayalım.
  2. Sos için sarımsakları yemeklik doğrayalım ve kiraz domatesleri yarıya bölüp doğrayalım. Somon filetoları da küp küp doğrayalım.
  3. Derin ve yayvan tavayı ısıtalım. Zeytinyağ ve tereyağ tavaya ek edelim ve sarımsakları kavurmaya başlayalım.
  4. Tereyağ eriyince pestoyu da ekleyip biraz kavurup somonları ekleyelim ve rengi yavaşça dönene kadar kavuralım.
  5. Krema ekleyelim ve kaynayan makarnadan yarım bardak makarna suyu ayıralım ve sosa dahil edelim. Makarnayı süzdürelim.
  6. Sosu karabiber ve tuz ile baharatlandıralım.
  7. Süzdürülen makarnayı da ek edelim sosa ve ocağı kapatıp tavayı kenara alıp makarnanın sosa düzgünce çekmesini bekleyelim ( yaklaşık 5 dakika ).

Artık servise hazır. Afiyet şeker olsun. Çok lezzetli oldu.

Somonlu Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pratik Pare (Şeker Parenin En Kolayı)
Dondurma Lezzetinde Ganajlı Mozaik Pasta
Yumurtalı Cevizli Kuru Domates
Tart Kalıbında Çikolata Soslu Kek
10 Dakikada Simit Poğaça
Cevizli Cennet Çamuru
Hdabla | © 2025 |