Sömelek Köftesi
Sömelek Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı köftelik ince bulgur
- 1 su bardağı sıcak su (bulguru ıslatmak için)
- Yarım su bardağı irmik
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı toz biber
Haşlamak için;
- Sıcak su
- 1 çay kaşığı limon tuzu
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
Üzeri için;
- Sarımsaklı yoğurt
Sömelek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına köftelik bulguru alıp sıcak suda 10-15dk bekletin.
- Ardından öteki köftelik materyalleri de ekleyip güzelce yoğurun.
- Harçtan modüller koparın ve şekillendirin.
- Unlanmış tabağa aktarın.
- Tencerede gereğince suya limon tuzu ekleyip kaynatın ve köfteleri haşlayın.
- Köfteler haşlandıktan sonra tavaya tereyağ alalım .
- Salça ve nane ekleyip ben çok az su ek ettim ve kavurun.
- Sonra haşladığınız köfteleri ekleyin ve birkaç cins çevirin.
- Servis tabağına alalım sarımsaklı yoğurt dökelim afiyet olsun.
Sömelek Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










