Sömelek Köfte

Sömelek Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı köftelik bulgur ( kısırlık)
- 1 su bardağı sıcak su
- 200 gram kıyma
- 1 çay bardağı irmik
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı ucuyla kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 4-5 yemek kaşığı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı kuru nane
Üzeri için;
- Sarımsaklı yoğurt
Sömelek Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bulguru sıcak suda ıslatıp,üzeri kapalı 15-20 dk şişmesini bekleyelim.
- Ardından bütün köfte materyallerini ek edip macun kıvamına gelene kadar yoğurup, serçe parmak kalınlığında şekillendirelim.
- Şekillendirirken elimizi ortada suya batıralım.
- Tencereye su ek edip kaynamaya başladığında köfteleri ekleyip 10-15 dk haşlayın.
- Tavada tereyağını eritip salçasını ekleyip salça kokusu çıkana kadar kavurun.
- Tuz ve kuru nane ekleyip karıştırın.
- Köfteyi haşladığımız sudan 1 kepçe sosa ek edip, süzgeç yardımıyla köfteleri sosa ekleyip, karıştırıp servis tabağına alıp, üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip servis edin. Deneyeceklere afiyet olsun.
Sömelek Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









