Soğuk Kadayıf

Soğuk Kadayıf Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram yaş kadayıf
- 150 gram tereyağ
- 150 gram ceviz
Şerbeti için;
- 5 su bardağı süt
- 3.5 su bardağı şeker
- 1 kutu krema
Üzeri için;
- 80 gram sütlü kalıp çikolata
- Üzerini kaplayacak kadar kakao
Soğuk Kadayıf Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şerbetini hazırlamak için: sütün yarısını ve şekerin tamamını tenceremize alıp, orta ateşte orta ara karıştırıp kaynatıyoruz. 5 dakika kaynadıktan sonra sütü ocaktan indiriyoruz.
- Kalan sütümüzü ve kremamızı içine ekleyip, güzelce karıştırıp, soğumaya bırakıyoruz.
- Kadayıf hazırlamak için; yaş kadayıfımızı gelişi hoş parçalıyoruz. Tereyağımızı eritip kadayıfımızın içine atıp harmanlıyoruz. Cevizlerimizi küçük kesimler halinde parçalıyoruz.
- Borcamımıza kadayıfın yarısını dizip üzerini bastırıyoruz. Parçaladığımız cevizlerimizi her yerine serpip kalan kadayıfımızla üzerini kapatıp tekrar bastırıyoruz.
- Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırınımıza altı ve üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Kadayıfımız pişince soğuttuğumuz şerbetimizi her yerine gelecek biçimde döküyoruz (süt fazla gelirse korkmayın kadayıf hepsini çekiyor)
- Sütünü çektikten sonra kalıp çikolatamızı her yerine gelecek biçimde rendeliyoruz. Kakaomuzu da üzerine her yerine gelecek formda serpiştiriyoruz.
- Dinlendirmek ve soğuması için buzdolabına atıyoruz 4-5 saat sonra hazır(akşamdan yapıp dolaba koyup sonraki gün yerseniz daha da lezzetli oluyor) Soğuk kadayıfımız hazır. Afiyet olsun😋
Soğuk Kadayıf Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













