Soğuk Çorba Tarifi – Serinleten Yaz Lezzeti
Soğuk Çorba Tanımı – Serinleten Yaz Lezzeti İçin Malzemeler
- 4 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı haşlanmış buğday
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 çay bardağı haşlanmış mısır
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı kuru nane
Soğuk Çorba Tanımı – Serinleten Yaz Lezzeti Nasıl Yapılır?
- Geniş bir kaseye yoğurdu alın.
- Üzerine 1 su bardağı suyu ekleyip tel çırpıcı yahut kaşıkla güzelce çırpın.
- Pürüzsüz, akışkan bir kıvam elde edin.
- Haşlanmış buğday, nohut ve mısırı yoğurt karışımına ek edin.
- Üzerine tuzu da ekleyin ve hepsini karıştırın.
- Ayrı bir tavada zeytinyağı ile kuru naneyi yavaşça ısıtın (yakmadan). Akabinde bu aromatik karışımı çorbanın üzerine gezdirin ve karıştırın.
- İsterseniz çorbayı buzdolabında bekletip soğuk formda de servis edebilirsiniz.
Soğuk, ferahlatıcı ve besleyici bu çorbayı sıcak yaz günlerinde ana öğün ya da yanında hafif bir salatayla keyifle tüketebilirsiniz.
Yoğurt kesilmesin diye tüm materyaller oda sıcaklığında olmalı. Daha ağır kıvam isteyenler yoğurt-su oranını damak tadına nazaran ayarlayabilir.
Soğuk Çorba Tanımı – Serinleten Yaz Lezzeti Fotoğraflı Yapılışı















