Soğuk Çorba

Soğuk Çorba Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı yoğurt
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı yarma
  • 1 çay bardağı nohut
  • 1 çay bardağı yesil mercimek
  • 1 tutam dereotu
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Soğuk Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yarmayı yumuşayana kadar haşlayalım ,sürekli su ekleyelim yoksa azalıyor.
  2. Haşlarken oluşan köpükleri alalım.
  3. Nohut ve mercimek de haşlayalım.
  4. Yoğurt ve soğuk suyu yeterlice tencerede karıştıralım.
  5. İçine haşlayıp soğuyan materyalleri ekleyelim ve karıştıralım.
  6. Zeytinyağında naneyi çok az ısıtıp üzerine ekleyelim çorbamıza dökelim ve içine buz küpleri atalım.

Soğuk Çorba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tepside Pratik Ispanaklı Börek
Şeftali Suyu Konsantresi (Videolu)
Soğan Salatası (Zerzavat) Antakya Usulü
Soğan Kebabı (Orijinal Tarif)
Pizza
Porsiyonluk Cheesecake (Fırından Kalbe)
Hdabla | © 2025 |