Soğuk Baklava Tarifi
Soğuk Baklava Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket baklava yufkası
- 150 gram tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için;
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
- 2 su bardağı süt
Arası için :
- 1 kase iri çekilmiş antep fıstığı yahut iri çekilmiş ceviz içi
Üzeri için :
- 1 küçük uzunluk paket kakao
- Dilerseniz üzerine çikolata da rendeleyebilirsiniz
Soğuk Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel şerbeti için:) uygun bir tencereye şeker ve suyu alalım ve kaynamaya bırakalım kaynadıktan 5 dk sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
- Ardından küçük bir sos tavasına tereyağı ekleyelim ve eritelim eridikten sonra ocaktan alalım ve sıvı yağ ekleyelim ve karıştıralım.
- Kullanacağınız borcamı yağlayalım.
- Daha sonra 1 tane bütün yufkamızdan yerleştirelim.
- Üzerine kenarlarında sarkan modülleri koparıp onu da yerleştirelim ve 1 yemek kaşığı hazırladığımız yağ karışımından gezdirelim.
- Tekrar yufkamızdan yerleştirelim üzerine sarkan kesimleri koparıp tekrar onu da yerleştirelim üzerine ve tekrar 1 yemek kaşığı yağ karışımından gezdirelim.
- Bu biçimde yufkaların yarısını tepsimize üst üste sıralayalım bu halde ortalarına yağ gezdirerek yufkaları yerleştirelim ( son 2 yufka kalana kadar ).
- Ardından orta gerecimizi serpelim bu basamakta fırınınızın alt üst fansız ayarda 170 derecelik ısınmaya bırakalım.
- Fıstıkları yerleştirdikten sonra üst için ayırdığınız son 2 yufkayı da üst üste ortalarına yağ gezdirerek.
- Yufkaları yerleştirme işlemlemi bittikten sonra kenardan taşan kısımlar varsa bıçak ile keselim ve üzerine kalan yağ karışımından sürelim.
- Ve dilediğiniz halde keselim ve evvelce ısıtılmış 170 derecelik fırında altı üstü nar üzere kızarana kadar pişirelim.
- Baklavamız pişerken biz de kenarda bekletmiş olduğumuz şerbetin sütünü ekleyelim ve bekletelim.
- Kızaran baklavamızı fırından alalım ve 10 dakikada kadar bekletelim ve soğuyan baklavamızın üzerine şerbeti her yerine gelecek halde gezdirelim .
- 1 saat şerbeti çekmesi için bekletelim ve üzerine kakao süzgeç yardımıyla baklavanın her yerine bu halde kaplıyalım ve buz dolabında dinlendirelim.
- Dinlenen soğuk baklavamız hazır.
- Üzerine toz antep fıstığı serperek servis edebilirsiniz şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun 🌼.
Soğuk Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














