Soğuk Baklava Tarifi

Soğuk Baklava Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kutu hazır baklava yufkası

Arasına sürmek için;

  • 200 gram margarin
  • 2 su bardağı sıvı yağ

Arası için üstüne atmak için;

  • 300 gram çekilmiş fındık

Sütlü sosu için;

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket vanilya

Üstü için;

  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı toz krem şanti
  • Fındık
  • 100 gram rendelenmiş sütlü çikolata (isteğe bağlı değişebilir)

Soğuk Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım 3 su bardağı şeker 3 su bardağı süt bir su bardağı suyu tencere alıp şeker eriyene kadar ısıtalım. (kaynatmaya gerek yok)
  2. Altını kapattığımız sütlü şerbetin üzerine bir paket şekerli vanilya dökelim ve soğumaya bırakalım.
  3. Tavaya 200 gram margarin 2 su bardağı sıvı yağını alıp eritelim.
  4. Yağladığımız fırın tepsisinin üzerine bir kat yufka koyalım ortasına yağ sürelim.
  5. Ben toplam 44 yufkadan yapıyorum 22 adet koyduktan sonra ortasına fındık atalım ve üstüne 22 kat daha birebir formda devam edelim.
  6. İşlem bittikten sonra baklavamızı dilimlere kesiyoruz.
  7. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  8. Baklavanın birinci sıcağı çıktığı vakit üzerine soğumuş sütlü sosunu dökelim sos içine alana kadar bekleyelim daha sonra üzerine kakao ve krem şanti karıştırıp üzerine eleyelim. (sütü fazla üzere görünsede yarım saat sonra çekecektir rahatlıkla dökebilirsiniz).
  9. Daha sonra tekrardan üzerine fındık ve çikolata rendesi atalım ve baklavamızı bir saat kadar dolapta soğumaya bırakalım.
  10. Soğuyan baklavamız servise hazır deneyen herkese afiyet olsun.

Soğuk Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ispanak Yatağında Dana Külbastı
Hurmalı Kremalı Kek
Puf Puf Tahinli Zeytinli Ekmek (Tamamen Diyet Dostu)
Tavada Pırasalı Yeşil Soğan Mücveri
Limonlu Kurabiye
Karnabahar Köftesi
Hdabla | © 2025 |