Soğuk Baklava Tarifi

Soğuk Baklava Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket hazır baklavalık yufka
  • 200 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Ara katı için;

  • Fındık yahut ceviz

Şerbeti için;

  • 1 kilo+1 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı krema
  • 3.5 su bardağı şeker

Üstü için;

  • 1 paket bitter çikolata
  • 1 paket sütlü çikolata
  • Ceviz yahut fındık
  • Kakao

Soğuk Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel şerbetini hazırlayalım.
  2. Sütü, kremayı ve şekeri bir tencereye alalım. Şeker eriyene kadar ısıtalım.
  3. Daha sonra soğumaya bırakalım.
  4. Şimdi başlayalım baklavamızı yapmaya;.
  5. Tereyağını tavada eritelim.
  6. Kare tepsinin içerisini yağlayalım.
  7. Teker teker yufkayı serelim. Birinci 5 katını yağladıktan sonra öteki katlarda iki yufkada bir yağlayın.
  8. Yufkaların yarısını tepsiye serdikten sonra orta katı için fındık yahut cevizi ekleyin.
  9. Üzerine iki katta bir yağlayarak tüm yufkaları bitirelim.
  10. Istediğimiz boyutta kestikten sonra kalan tereyağını üzerine dökelim.
  11. 180° evvelce ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  12. Piştikten sonra birinci sıcağı çıkınca takriben 2-3 dk. Sonra soğumuş olan şerbeti dökelim ve soğuması için bekleyelim.
  13. Soğuyan baklavanın üzerine çok ağır olmayacak biçimde kakao süzgeçle serpelim.
  14. Rendeledigimiz çikolatayıda üzerine ekleyelim.
    Sonraaaa servis;).

Soğuk Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Fırında Kaşarlı Mantar
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Arpa Şehriye Pilavı Tarifi (Videolu)
Çıtır Muska Böreği (Patatesli)
Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek
Avakado Yediren Yumurta
Anne Kurabiyesi
İçi Beyaz Çikolatalı Çatlak Kurabiye
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.