Soğuk Baklava Tarifi

Soğuk Baklava Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket hazır baklavalık yufka
- 200 gram tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Ara katı için;
- Fındık yahut ceviz
Şerbeti için;
- 1 kilo+1 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı krema
- 3.5 su bardağı şeker
Üstü için;
- 1 paket bitter çikolata
- 1 paket sütlü çikolata
- Ceviz yahut fındık
- Kakao
Soğuk Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel şerbetini hazırlayalım.
- Sütü, kremayı ve şekeri bir tencereye alalım. Şeker eriyene kadar ısıtalım.
- Daha sonra soğumaya bırakalım.
- Şimdi başlayalım baklavamızı yapmaya;.
- Tereyağını tavada eritelim.
- Kare tepsinin içerisini yağlayalım.
- Teker teker yufkayı serelim. Birinci 5 katını yağladıktan sonra öteki katlarda iki yufkada bir yağlayın.
- Yufkaların yarısını tepsiye serdikten sonra orta katı için fındık yahut cevizi ekleyin.
- Üzerine iki katta bir yağlayarak tüm yufkaları bitirelim.
- Istediğimiz boyutta kestikten sonra kalan tereyağını üzerine dökelim.
- 180° evvelce ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Piştikten sonra birinci sıcağı çıkınca takriben 2-3 dk. Sonra soğumuş olan şerbeti dökelim ve soğuması için bekleyelim.
- Soğuyan baklavanın üzerine çok ağır olmayacak biçimde kakao süzgeçle serpelim.
- Rendeledigimiz çikolatayıda üzerine ekleyelim.
Sonraaaa servis;).
Soğuk Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







