Soğuk Baklava (Dikdörtgen Borcam)

Soğuk Baklava (Dikdörtgen Borcam) Tanımı İçin Malzemeler

  • 800 gr baklavalık yufka
  • 150 gr tereyağı
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik sıvıyağ

Şerbeti için;

  • 3 su bardağından iki parmak eksik şeker
  • 1,5 su bardağından iki parmak eksik su
  • 4,5 su bardağı süt ( bol sütlü seviyorsanız bu tanımı yapabilirsiniz fakat sütü belirli olmasına diyorsanız 4 su bardağı kullanın)

Arası için;

  • Biraz çekilmiş ceviz ( siz istediğinizi kullanabilirsiniz ben ceviz kullandım)

Üzeri için;

  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri ( ben pudra şekeri kullandım, süt tozunuz varsa onu da kullanabilirsiniz.)

Soğuk Baklava (Dikdörtgen Borcam) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbetimizi yapalım. Şeker ile suyu bir tencereye alıp eritelim. Şerbetimiz 5 dk kaynadıktan sonra ocaktan alalım. Şerbetimizi soğumaya bırakalım.
  2. Daha sonra tereyağımızı bir kaba alıp eritelim. Tereyağımız erirken üstündeki köpükleri bir kaşık yardımı ile alalım. Daha sonra tereyağımızı ocaktan indirip üzerine sıvı yağımızı dökelim, karıştıralım.
  3. Yufkalarımızı istediğimiz borcam biçiminde keselim( borcamı aykırı çevirip yufkanın üzerine koyun ve etrafından kesin) borcamın içini yaptığımız tereyağından sürelim ve üzerine yufka koyalım ( ben yufkaları ikişerli koyup yağladım siz de bu biçimde yapabilirsiniz).
  4. Yufkalarımızın yarısını bu biçimde 👆🏻 borcamımıza koyalım.
  5. Daha sonra iç harcına geçelim. En son yufkamızın üzerini yağlayıp cevizlerimizi yufka görülmeyecek biçimde serpelim.
  6. Sonrasında ise yufkalarımız bitene kadar süreci devam ettirelim.
  7. Yufkalarımız bittiğinde fırınımızı fansız ayarda 170°c de ısıtalım. Baklavamızı dilimleyelim ve ısınan fırınımıza yollayalım.
  8. Baklavamızı 170°c de alt üst olacak biçimde üstü nar üzere kızarana kadar pişirelim ( benim baklavam 1,5 saatte pişti. Pişme mühleti fırına nazaran değişebilir).
  9. Pişen baklavamızı 10 dk birinci sıcaklığının çıkmasını bekleyelim ve bu ortada da şerbetimize 4,5 su bardağı sütümüzü ekleyelim ve karıştıralım.
  10. İlk sıcaklığı çıkan baklavamızın üzerine şerbetimizi dökelim ve çekmesini bekleyelim.
  11. Şerbetimiz çektikten sonra üzerine kakao ile pudra şekerini elek yardımı ile serpelim ve dinlenmeye bırakalım.
  12. İşte soğuk baklavamız hazır. Herkese afiyet olsun.

Soğuk Baklava (Dikdörtgen Borcam) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kolay Çıtır Tavuk (Çıtır Çıtır Sulu)
Kıymalı Makarna
Spagetti Bolonez Tarifi – Kıymalı Domatesli Makarna Nasıl Yapılır? (Videolu)
Limonlu Çikolatalı Kek
Ispanaklı Pasta
Yumurtasız Sarımsaklı Mayonez
Hdabla | © 2025 |