Soğuk Baklava Çıtırr

Soğuk Baklava Çıtırr Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket baklava yufkası 800 gram
  • 200 gram ceviz
  • 2,5 su bardağı sıvı yağ (tereyağda kullanılabilir isteğe göre)

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı süt

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı pudra şeker
  • 60 grAm doğranmış çikolata

Soğuk Baklava Çıtırr Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İki şu bardağı şeker 1,5 şu bardağı şu tencereye alınıp kaynatılır kaynadıktan sonra 3,5 şu bardağı sütü üzerine ekleyip karıştırıp soğumaya alalım.
  2. Yufkalarınıza tepsimizin boyutunda keselim üçer üçer tepsi dizerek ortalarına yağlayalım üç sıra dizdikten sonra cevizlerimiz ortaya dökelim.
  3. Diğer katları birebir biçimde üçer üçer dizip, yağladıktan sonra yufkamıza kare biçiminde uzunlamasına keselim. Sıvı yağ yahut tereyağımıza dökelim denetimli bir biçimde.
  4. Bitirdikten sonra 170°’de 30 dakika sonra 150°’ye düşürüp 40 dakika pişirelim çıkan tatlımız 10 dakika birinci sıcaklığının çıkmasını bekleyelim.
  5. Soğuk şurubumuzu üzerine dökelim dolaba kaldırıp soğumasını bekleyelim daha sonra üzerine kakao pudra karışımını serpelim.
  6. Çikolata rendeleyip yahut dilimleyip üzerine antepfıstığı yahut cevizli üzerine süslemesini yapalım şimdiden afiyet olsun.

Soğuk Baklava Çıtırr Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Fındık Ezmeli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Balkabaklı Kek
Chocolate Chip Cookie
Dere Otlu Kıyır Poğaça
Bursa’nın Meşhur Süt Helvası
Puf Puf Pişi Tarifi
Yazlık Sebze Dürümü
Hdabla | © 2025 |