Soğuk Baklava Çıtırr

Soğuk Baklava Çıtırr Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket baklava yufkası 800 gram
- 200 gram ceviz
- 2,5 su bardağı sıvı yağ (tereyağda kullanılabilir isteğe göre)
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı su
- 3,5 su bardağı süt
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı pudra şeker
- 60 grAm doğranmış çikolata
Soğuk Baklava Çıtırr Tanımı Nasıl Yapılır?
- İki şu bardağı şeker 1,5 şu bardağı şu tencereye alınıp kaynatılır kaynadıktan sonra 3,5 şu bardağı sütü üzerine ekleyip karıştırıp soğumaya alalım.
- Yufkalarınıza tepsimizin boyutunda keselim üçer üçer tepsi dizerek ortalarına yağlayalım üç sıra dizdikten sonra cevizlerimiz ortaya dökelim.
- Diğer katları birebir biçimde üçer üçer dizip, yağladıktan sonra yufkamıza kare biçiminde uzunlamasına keselim. Sıvı yağ yahut tereyağımıza dökelim denetimli bir biçimde.
- Bitirdikten sonra 170°’de 30 dakika sonra 150°’ye düşürüp 40 dakika pişirelim çıkan tatlımız 10 dakika birinci sıcaklığının çıkmasını bekleyelim.
- Soğuk şurubumuzu üzerine dökelim dolaba kaldırıp soğumasını bekleyelim daha sonra üzerine kakao pudra karışımını serpelim.
- Çikolata rendeleyip yahut dilimleyip üzerine antepfıstığı yahut cevizli üzerine süslemesini yapalım şimdiden afiyet olsun.
Soğuk Baklava Çıtırr Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
