Soğuk Baklava
Soğuk Baklava Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket hazır baklavalık yufka
- 250 gram tereyağı
- 1,5 su bardağı kırık ceviz (150 gr)
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker (500 gr)
- 4 su bardağı süt (800 ml)
- 1 kutu %35 yağlı krema (200 ml)
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 paket sütlü çikolata (65 gr)
Süslemek için;
- Toz antep fıstığı (isteğe bağlı)
Su bardağı ölçüsü 200 ml. Borcam ölçüsü 28×28 cm.
Soğuk Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağını erittikten sonra tabanına çöken sütünü ayırarak sade yağ elde edin.
- Yufkaları kullanacağımız 28×28 cm borcamın boyutuna nazaran kesin.
- Borcamın tabanına yağ sürün. 1 yufka serin, fırça ile yağ sürün. 20 kat bu biçimde ortalarına yağ sürerek dizin, ortasına ceviz serpin.
- Kalan 20 katı da tekrar yağlayarak üst üste dizin.
- En üst kata da yağ sürün. Dilimledikten sonra kalan yağı da ortalardan dökün.
- Önceden ısıtılmış 150°c fansız fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 45 dakika pişirin.
- Tatlıyı fırına verdikten sonra şerbeti hazırlayın.
- Şeker ve sütü tencereye alın.
- 1 dk kaynadıktan sonra ocaktan alıp kremayı ek ederek karıştırın.
- Fırından çıkan baklavanın birinci sıcağı geçtikten sonra, ılık şerbeti dökün.
- Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın. En az 3-4 saat dinlendirin.
- Üzerine kakao eleyin ve rendelenmiş sütlü çikolatayı serpin. Soğuk olarak servis edin.
Soğuk Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






