Soğuk Baklava

Soğuk Baklava Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket hazır baklavalık yufka
  • 250 gram tereyağı
  • 1,5 su bardağı kırık ceviz (150 gr)

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker (500 gr)
  • 4 su bardağı süt (800 ml)
  • 1 kutu %35 yağlı krema (200 ml)

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket sütlü çikolata (65 gr)

Süslemek için;

  • Toz antep fıstığı (isteğe bağlı)

Su bardağı ölçüsü 200 ml. Borcam ölçüsü 28×28 cm.

Soğuk Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını erittikten sonra tabanına çöken sütünü ayırarak sade yağ elde edin.
  2. Yufkaları kullanacağımız 28×28 cm borcamın boyutuna nazaran kesin.
  3. Borcamın tabanına yağ sürün. 1 yufka serin, fırça ile yağ sürün. 20 kat bu biçimde ortalarına yağ sürerek dizin, ortasına ceviz serpin.
  4. Kalan 20 katı da tekrar yağlayarak üst üste dizin.
  5. En üst kata da yağ sürün. Dilimledikten sonra kalan yağı da ortalardan dökün.
  6. Önceden ısıtılmış 150°c fansız fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 45 dakika pişirin.
  7. Tatlıyı fırına verdikten sonra şerbeti hazırlayın.
  8. Şeker ve sütü tencereye alın.
  9. 1 dk kaynadıktan sonra ocaktan alıp kremayı ek ederek karıştırın.
  10. Fırından çıkan baklavanın birinci sıcağı geçtikten sonra, ılık şerbeti dökün.
  11. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın. En az 3-4 saat dinlendirin.
  12. Üzerine kakao eleyin ve rendelenmiş sütlü çikolatayı serpin. Soğuk olarak servis edin.

Soğuk Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tartolet Tarifi
Kısır
Kumkat Reçeli
Şekersiz Snickers (Videolu)
Mozaik Çikolata Topları
Fırında Sebze Kızartması
Hdabla | © 2025 |