Soğuk Baklava

Soğuk Baklava Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka (800 gr)
- 250 gr tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
İçi için;
- Fıstık (isteğe bağlı ceviz, fındık)
Şerbeti için;
- 1 lt süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket krem şanti
- 1 paket vanilya
Üzeri için ;
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri (1 paket toz sıcak çikolata olmsada olur)
- 1 modül çikolata rendesi
Soğuk Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle baklavanın şerbetini hazırlıyoruz, bunun için 1 lt sütü ve şekeri tencereye alıp ocağa alıyoruz şeker eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Şeker eridikten sonra ocağın altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Daha sonra tereyağını eritip içine 1 çay bardağı sıvı yağ ekliyoruz.
- Ardından tepsiyi yağlayıp yufkayı 2 kat serip fırça yardımıyla yağ sürüyoruz tekrar 2 kat yufka serip yağlıyoruz.
- Yufkanın yarısından fazlasını bu biçimde yapıyoruz(44 adet yufka var 28adet alt kısmı için).
- Daha sonra fıstık ekleyip kalan yufkayı birebir formda iki kat yufka ,yağlıyoruz.
- Bu formda yufkaların hepsini tepsiye diziyoruz.
- Daha sonra baklava halinde kesip kalan yağı üzerine gezdiriyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- O esnada soğumuş süte bir paket krem şanti 1 paket vanilya ekleyip yeterlice çırpıyoruz.
- Pişmiş olan baklavayı fırından alıp 15 -20dakika kadar birinci sıcağın çıkmasını bekliyoruz, daha sonra şerbeti ekliyoruz.
- 1 saat dinlendirdikten sonra hazırlamış olduğumuz kakao karışımını süzgeç yardımıyla üzerine gezdiriyoruz.
- Daha sonra çikolata rendesi ekleyip 3 – 4 saat buzdolabında dinlendiriyoruz, deneyecek olanlara afiyet olsun 🌺.
Soğuk Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









