Soğanlı Sütlü Mantar Çorbası

Soğanlı Sütlü Mantar Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram mantar
- 2 tane kuru soğan
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 5 yemek kaşığı zeytinyağ
- 7 su bardağı su (bir kısmını et suyu kemik suyu yada tavuk suyu kullanabilirsiniz)
- 1 su bardağı süt
- Karabiber
- Tuz
- Dereotu
Soğanlı Sütlü Mantar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mantarları güzelce yıkayıp küçük doğrayalım, bir kenarda dursun.
- Yağları tencereye alıp soğanı yemeklik doğrayalım ,altını kısıp soğanlar pembeleşinceye kadar ortada bir karıştırarak kavuralım.
- Üzerine mantarı ekleyelim yeniden kısık ateşte mantarlar suyunu bırakıp çekinceye kadar kavuralım.
- Suyu azalınca 3 yemek kaşığı unu ekleyip bir iki çevirelim.
- Üzerine suyu ekleyelim varsa et suyundan da ekleyip güzelce karıştıralım .
- Kısık ateşte bir 10 dakika pişirelim.
- 1 bardak sütü ekleyelim ,karabiber, tuz ekleyip 5 dakika sonra altını kapatalım.
- Üzerine incecik doğradığımız dereotunu ekleyip servis edelim.
Soğanlı Sütlü Mantar Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









