Soğanlı Erişte Yoğurtlusu

Soğanlı Erişte Yoğurtlusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı zeytin yağı
  • 1 adet büyük soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Yoğurt
  • 200 gr erişte
  • 1 avuç ceviz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Tuz

Soğanlı Erişte Yoğurtlusu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Erişteler haşlanması için içine tuz eklenmiş kaynar suya bırakılır.
  2. Soğanlar ince ince doğranır üzerinde 2yemek kaşığı zeytinyağı eklenerek soğuk tavada kısık ateşte karamelize edilmeye bırakılır.
  3. Sarımsaklar ezilir.
  4. Bir kapta ezilmiş sarımsak,zeytinyağı,karamelize soğan bir kaç çeşit karıştırılır üzerine yoğurt ve tuz eklenerek tekrardan karıştırılarak yoğurda soğan ve sarımsak aroması verilir.
  5. Hazırlanan yoğurduğumuza haşlanmış erişte de eklenir ve karıştırılır.
  6. Bir tavaya zeytinyağı ve kırılmış ceviz eklenir ve yağ cevizin rengini alana kadar beklenir.
  7. Yağ ocaktan alınır hafif soğuyunca üzerine pul biber eklenir.
  8. Son olarak da tabaklama yapılır afiyet olsun.

Soğanlı Erişte Yoğurtlusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cup Kek Tarifi (Sosu İle Şahane)
Elmalı Tarçınlı Kek
Biberli Ekmek
Sebzeli Tavuk Yemeği
Suffle Tarifi
Dereotlu Poğaça (Kıyır Kıyır)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet