Soğanlı Börek (Baklava Yufkası Ve Milföy İle)
Soğanlı Börek (Baklava Yufkası Ve Milföy İle) Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı susam
- Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
- 3 yaprak milföy hamuru
- 15 yaprak baklavalık yufka
Üzerine;
- 2 adet yumurta
- Az susam
Soğanlı Börek (Baklava Yufkası Ve Milföy İle) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelik soğanları ince küp doğrayın ve kavurun.
- Üzerine baharatları ekleyerek karıştırın ve kavurun.
- Salça susam maydanoz ekle güzelce özleştirip kavurmaya devam edin.
- İyice kavrulduktan sonra benim 3 yaprak milföy hamurum vardı 15 yaprakta baklavalık yufkam vardı kıymetlendirmek emelli bu form yaptım milföyleri 4e böldüm içlerine yarım tatlı kaşığı harç koyup rulo olarak sardım.
- Aynı hal ince uzun kesilmiş baklavalık yufkaya yarım tatlı kaşığı harç koyup rulo sardım.
- Altı yağlı kağıt serili tepsiye dizdim üzerine 2 yumurta çırpıp fırça yardımı ile hepsinin üzerine sürdüm susam serpiştirdim.
- Baklavalık yufka olan 200 derecede 10 dk pişti.
- Milföy olan 200 derecede 15 dk pişti afiyet olsun.
Soğanlı Börek (Baklava Yufkası Ve Milföy İle) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












