Soğanlı Börek (Baklava Yufkası Ve Milföy İle)

Soğanlı Börek (Baklava Yufkası Ve Milföy İle) Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı susam
  • Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
  • 3 yaprak milföy hamuru
  • 15 yaprak baklavalık yufka

Üzerine;

  • 2 adet yumurta
  • Az susam

Soğanlı Börek (Baklava Yufkası Ve Milföy İle) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelik soğanları ince küp doğrayın ve kavurun.
  2. Üzerine baharatları ekleyerek karıştırın ve kavurun.
  3. Salça susam maydanoz ekle güzelce özleştirip kavurmaya devam edin.
  4. İyice kavrulduktan sonra benim 3 yaprak milföy hamurum vardı 15 yaprakta baklavalık yufkam vardı kıymetlendirmek emelli bu form yaptım milföyleri 4e böldüm içlerine yarım tatlı kaşığı harç koyup rulo olarak sardım.
  5. Aynı hal ince uzun kesilmiş baklavalık yufkaya yarım tatlı kaşığı harç koyup rulo sardım.
  6. Altı yağlı kağıt serili tepsiye dizdim üzerine 2 yumurta çırpıp fırça yardımı ile hepsinin üzerine sürdüm susam serpiştirdim.
  7. Baklavalık yufka olan 200 derecede 10 dk pişti.
  8. Milföy olan 200 derecede 15 dk pişti afiyet olsun.

Soğanlı Börek (Baklava Yufkası Ve Milföy İle) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pişi
Fit Tiramisu
Nohut Tava
Soğuk Baklava
Suffle
En Kolay Kornişon Turşu Tarifi
Hdabla | © 2025 |