Soğan Yahnisi

Soğan Yahnisi Tanımı İçin Malzemeler
- 10-15 adet arpacık soğan
- 6-7 dış sarımsak
- 250 gram kuşbaşı dana eti
- 3 adet yeşil biber
- 2 adet orta uzunluk patates
- 2 adet orta uzunluk havuç
- 1 Türk kahve fincanı zeytinyağı yahut sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 6 su bardağı su
- 2 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber toz şeker
Soğan Yahnisi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesi havucu soyalım ,iri küp doğrayalım, soğanların kabuğu soyalım, bütün kalsın sarımsakları soyalım tane dış kalsın, biberleri iri doğrayalım ,tencereye eti koyalım.
- Suyu salıp çekene kadar pişirelim.
- 3 bardak su koyalım bir yemek kaşığı sirke koyalım.
- Eti pişmeye bırakalım, haşlansın başka tarafta düz bir tencereye yağı koyalım.
- Soğanı sarımsakları koyalım bir dk kavuralım.
- Sonra öteki zerzevatları ek edip karıştıralım tuz ,toz şeker ,karabiberi koyalım karıştıralım.
- 5 dakika kısık ateşte pişirelim.
- 3 bardak su ek edip pişmeye bırakalım.
- Fokurdayıncaya ocağın altını kısalım.
- 35dk piştikten etin üzerine 35 dk kısık ateşte ateşte pişen zerzevatları de ek edip karıştıralım.
- Fokurdayıncayaocağın altını kısalım.
- Kısık ateşte denetim ederek suyunu denetim pişirelim.
Afiyet olsun suyu az kalırsa biraz ekleyebilirsiniz.
Soğan Yahnisi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

