Soğan Yahnisi

Soğan Yahnisi Tanımı İçin Malzemeler

  • 10-15 adet arpacık soğan
  • 6-7 dış sarımsak
  • 250 gram kuşbaşı dana eti
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet orta uzunluk patates
  • 2 adet orta uzunluk havuç
  • 1 Türk kahve fincanı zeytinyağı yahut sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 6 su bardağı su
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber toz şeker

Soğan Yahnisi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesi havucu soyalım ,iri küp doğrayalım, soğanların kabuğu soyalım, bütün kalsın sarımsakları soyalım tane dış kalsın, biberleri iri doğrayalım ,tencereye eti koyalım.
  2. Suyu salıp çekene kadar pişirelim.
  3. 3 bardak su koyalım bir yemek kaşığı sirke koyalım.
  4. Eti pişmeye bırakalım, haşlansın başka tarafta düz bir tencereye yağı koyalım.
  5. Soğanı sarımsakları koyalım bir dk kavuralım.
  6. Sonra öteki zerzevatları ek edip karıştıralım tuz ,toz şeker ,karabiberi koyalım karıştıralım.
  7. 5 dakika kısık ateşte pişirelim.
  8. 3 bardak su ek edip pişmeye bırakalım.
  9. Fokurdayıncaya ocağın altını kısalım.
  10. 35dk piştikten etin üzerine 35 dk kısık ateşte ateşte pişen zerzevatları de ek edip karıştıralım.
  11. Fokurdayıncayaocağın altını kısalım.
  12. Kısık ateşte denetim ederek suyunu denetim pişirelim.

Afiyet olsun suyu az kalırsa biraz ekleyebilirsiniz.

Soğan Yahnisi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cevizli Küllü Kurabiye
Pembe Yulaf
Tirileçe
Sağlıklı Brokoli Salatası
Ganajlı Fırınsız Cheesecake
Peynir Soslu Zeytin Salatası
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet