Soğan Pidesi (Muhacir Böreği)

Soğan Pidesi (Muhacir Böreği) Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 paket kuru maya
  • 1.5 çay bardağı ılık süt
  • 1.5 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tozşeker
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 7.5-8 çay bardağı un

Aralarına sürmek için;

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

İç gereç için;

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 6 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 2 adet orta uzunluk domates (arzu edilirse)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası (arzu edilirse)
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta

Soğan Pidesi (Muhacir Böreği) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Maya şeker, ılık süt ve ılık su ile eritilir.
  2. Akabinde un eklenerek yoğrulur ve 5 eşit bezeye bölünerek üzeri kapalı bir formda yarım saat dinlendirilir.
  3. Diğer tarafta piyazlık doğranan soğanlar yağda kavrulur.
  4. Soğanlar pembeleşince domates eklenir ve hafif yumuşayınca salça, baharat ve tuz eklenerek bir kaç dakika daha pişirilir.
  5. Dinlenen bezelerden yufkalar açılır ve 1 tanesi fırında tepside pişirilerek kenarda bekletilir.
  6. Kağıt serili tepsiye açılan ikinci yufka konarak yağ sürülür ve sonra üçüncü yufka konarak tekrar yağ sürülür.
  7. 2 kat yufkadan sonra soğan kavurmasının yarısı konarak pişen yufka soğanın üzerine konur.
  8. Pişen yufkanın üzerine kalan soğan kavurması konarak yufka serilip yağ sürülür ve son yufkada konarak üzerine yumurta karışımı sürülür.
  9. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırının orta kısmında yaklaşık 30 dakika pişirilir.

Afiyet olsun.

Soğan Pidesi (Muhacir Böreği) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakallı Kek (Yumurtasız)
Elmalı Pankek (Yumurtasız)
Hamuru Tahinli Şerbeti Pekmezli Nevzine
Tek Hamur 2 Çeşit Ekmek ( Normal – Zeytinli)
Soslu Tavuk Patates
Semizotu Salatası
Hdabla | © 2025 |