Soğan Dolması Ve Pırasa Sarması

Soğan Dolması Ve Pırasa Sarması Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet kuru soğan (istediğiniz kadar)
- 3 adet pırasa (istediğiniz kadar)
İçi için;
- 100 gram kıyma
- 1 su bardağı pirinç
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam dereotu
Sos için;
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Su
Soğan Dolması Ve Pırasa Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanın kabuklarını soyup ortasına kadar keselim.
- Pırasalarıda uzunlamasına kesip ortasına kadar keselim.
- Kaynar suda 10 dk haşlayalım.
- Pırasa daha erken haşlanıyo.
- İç harç için yagı tavaya alıp kıymayı katalım.
- Soğanı ince ince doğrayalım.
- Yeşillikleride doğrayalım.
- Kavrulan kıymanın içine soğanı ek edip kavuralım.
- Salçayı ekleyelim.
- Pirinçi ve baharatlarıda ekleyip karıştıralım.
- Bir su bardağı sıcak su ek edelim.
- Suyu çekince kapatıp yeşillikleri ek edelim.
- Soğan ve pırasanın yapraklarını ayırıp iç harçtan katıp saralım.
- Tencereye yerleştirelim.
- Soslu suyu hazırlayıp tencereye ek edelim.
- Kısık ateşte pişirelim.
Soğan Dolması Ve Pırasa Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





