Soğan Dolması Tarifi

Soğan Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet büyük kuru soğan

İç harcı için;

  • 150 gr kıyma
  • 1 su bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı bulgur
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • Çeyrek kahve fincanı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı isot
  • 1 tatlı kaşığı kapya biber tozu
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı dereotu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 türk kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz
  • 1 su bardağı su

Üzerine;

  • Maydanoz

Soğan Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanların kabuklarını soyup tam merkezine kadar keselim. Bir tencereye su koyup soğanları 10-15 dk ortasında haşlayalım.
  2. İç materyalindeki bütün gereçleri bir kaba koyup karıştıralım.
  3. Haşlanan soğanları tek tek katlarından ayırıp, zar kısmını temizleyelim. Her bir soğan katının uç kısmına iç harcı koyup saralım. Bütün soğanları bu formda tencereye dizelim.
  4. Küçük bir tencereye sosundaki bütün gereçleri koyup 2 dk kaynatalım. Bu sosu dolmaların üzerine dökelim.
  5. 200 derecede alt-üst ayar fırında 1 saat pişirelim. Birinci 45 dk tencere kapağıyla, son 15 dk kapağını çıkartıp pişirelim.
  6. Pişen dolmaların üzerine ince kıyılmış maydanoz ile servis edelim.

Detaylı tanım aşağıdaki videoda👇

Soğan Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli Çıtır Börek
Magnolia
Simit Poğaça
Yumuşak Kıvamda Keşkül
Kuru Domatesli Ekmek
Tavuklu Şehriye Salatası
Hdabla | © 2025 |