Soğan Dolması

Soğan Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 5/7 büyük soğan
- 1 litre su
İç harcı için;
- 1 su bardağı pirinç
- 1 çay bardağı ince bulgur
- 1 adet soğan
- 150 gram kıyma
- 3 yemek kaşığı yağ
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 tatlı kaşığı nane
- Yarım su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı biber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Tuz
Sos için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı su
Soğan Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel soğanların kabuklarını soyanım ve dikine ortasında bir yarını keselim ve 1 litre su içersinde 15 dakika haşlayalım.
- Sonra iç harçımızı hazırlayalım ,bir kasenin içersine yıkadığımız pirinçi,ince bulguru,yemeklik doğradığımız soğanı, nar ekşisini kıymayı,yağı,biber ve domates salçalarını, baharatları ve suyu ekleyelim ve güzelce karıştıralım.
- Soğan yaprağının bir tarafına harçtan yerleştirelim ve saralım.
- Tüm soğanlar bitene kadar tekrarlayalım.
- Bir tavaya dolmalarımızı yerleştirelim.
- Ayrı bir kasede salça, nar ekşisi, tuz ve suyu karıştıralım ve dolmalarımızın üzerine gezdirelim.
- Tavanın kapağını kapatarak kaynamaya başladıktan sonra 20 dakika pişirelim.
- Daha sonra pişen soğanlarımızı bir kaşık yardımıyla bir tepsiye yahut borcama dizelim ve üstüne tavada kalan sosu dökelim ve evvelden ısıttığımız fırında 30 dakika 180 derecede pişirelim.
- Üzerleri nar üzere kızaran soğan dolmalarımız servise hazır. Afiyet olsun 😋😋😋.
Soğan Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







