Soğan Dolması

Soğan Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 5/7 büyük soğan
  • 1 litre su

İç harcı için;

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • 1 adet soğan
  • 150 gram kıyma
  • 3 yemek kaşığı yağ
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 tatlı kaşığı nane
  • Yarım su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz

Sos için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı su

Soğan Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel soğanların kabuklarını soyanım ve dikine ortasında bir yarını keselim ve 1 litre su içersinde 15 dakika haşlayalım.
  2. Sonra iç harçımızı hazırlayalım ,bir kasenin içersine yıkadığımız pirinçi,ince bulguru,yemeklik doğradığımız soğanı, nar ekşisini kıymayı,yağı,biber ve domates salçalarını, baharatları ve suyu ekleyelim ve güzelce karıştıralım.
  3. Soğan yaprağının bir tarafına harçtan yerleştirelim ve saralım.
  4. Tüm soğanlar bitene kadar tekrarlayalım.
  5. Bir tavaya dolmalarımızı yerleştirelim.
  6. Ayrı bir kasede salça, nar ekşisi, tuz ve suyu karıştıralım ve dolmalarımızın üzerine gezdirelim.
  7. Tavanın kapağını kapatarak kaynamaya başladıktan sonra 20 dakika pişirelim.
  8. Daha sonra pişen soğanlarımızı bir kaşık yardımıyla bir tepsiye yahut borcama dizelim ve üstüne tavada kalan sosu dökelim ve evvelden ısıttığımız fırında 30 dakika 180 derecede pişirelim.
  9. Üzerleri nar üzere kızaran soğan dolmalarımız servise hazır. Afiyet olsun 😋😋😋.

Soğan Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Tavuk Şiş
Arpa Şehriye Pilavı Tarifi (Videolu)
Höşmerim (Elmadağ Usülü)
Kısır
Sebzeli Tavuk Çorbası
Günün Menüsü
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet