Soğan Dolması

Soğan Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet orta uzunluk soğan

İç harcı için;

  • 1 su bardağı pirinç
  • 250-300 gram kadar kıyma
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 adet küçük uzunluk soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı kadar zeytin yağ
  • 1 tutam maydanoz
  • Kırmızı toz biber
  • Nane
  • Tuz

Sos için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Tuz

Soğan Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 5 adet orta uzunluk soğanların kabuğunu soyup dik olarak yalnızca ortasına kadar katıyız. Akabinde sıcak suda 15-20 dakika haşlayınız. Soğanlar yumuşadıktan sonra yapraklarını ayırınız.
  2. İç harcı için; doğranmış soğan ve maydanozlarla birlikte tüm gereçleri güzelce harmanlayınız. Soğan yapraklarının zarlarını ayırdıktan sonra iç harçtan yaprakların ortasına yeteri kadar koyup rulo biçiminde sarınız.
  3. Uygun fırın kabına sarılan dolmalarınızı yerleştirip sosunu ekleyiniz.
  4. Önceden ısıtılmış 190-200 derecelik fırında dolmaların üzerleri kızarana kadar pişiriniz. Afiyet olsun 😋.

Soğan Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kedi Dili İle Tiramisu
Etli, Yumurtalı Soğanlama (Köy Tereyağlı)
Karamelize Havuç
Portakal Sulu Kek
Fırında Patates Köfte
Trakya Usulü Büryan
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet