Soğan Dolması

Soğan Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet orta uzunluk soğan
İç harcı için;
- 1 su bardağı pirinç
- 250-300 gram kadar kıyma
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 adet küçük uzunluk soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı kadar zeytin yağ
- 1 tutam maydanoz
- Kırmızı toz biber
- Nane
- Tuz
Sos için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 su bardağı sıcak su
- Tuz
Soğan Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- 5 adet orta uzunluk soğanların kabuğunu soyup dik olarak yalnızca ortasına kadar katıyız. Akabinde sıcak suda 15-20 dakika haşlayınız. Soğanlar yumuşadıktan sonra yapraklarını ayırınız.
- İç harcı için; doğranmış soğan ve maydanozlarla birlikte tüm gereçleri güzelce harmanlayınız. Soğan yapraklarının zarlarını ayırdıktan sonra iç harçtan yaprakların ortasına yeteri kadar koyup rulo biçiminde sarınız.
- Uygun fırın kabına sarılan dolmalarınızı yerleştirip sosunu ekleyiniz.
- Önceden ısıtılmış 190-200 derecelik fırında dolmaların üzerleri kızarana kadar pişiriniz. Afiyet olsun 😋.
Soğan Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






