Soğan Dolması
Soğan Dolması Tanımı İçin Malzemeler
Soğan dolması için;
- 5 adet kuru soğan
Soğan dolması iç harcı için;
- 2 su bardağı pirinç
- 1 bağ maydanoz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı kimyon
Soğan dolması sosu için;
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 su bardağı sıcak su
Soğan Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle soğanları haşlamak için derin bir tencerenin içine sıcak suyu ekleyip ocağa koyalım.
- Suyun içine 1 çay kaşığı tuz atalım.
- Su kaynamaya başladığı vakit soyduğumuz ve soğanın ortasını geçmeden dikine bir kesik atalım bu süreci bütün soğanlar için başka ayrı yapalım. Yaklaşık kaynayan suyun içinde 10-15 dakika haşlayalım.
- Haşlanan soğanları yaprak yaprak ayırıp içlerindeki zarları da ayıralım.
- İç harç için pirinçleri güzelce yıkayalım.
- Maydanozu ince ince doğrayalım. İç harç için kuru soğanı da ince ince doğrayalım.
- Pirinç, maydanoz, soğan, salça, yağ, tuz ve başka baharatları bir kabın içine alıp güzelce harmanlayalım.
- Herbir haşlanmış soğanın içine bir tatlı kaşığı iç harcı ekleyip saralım.
- Dolmaları ortalarında boşluk kalmayacak halde yerleştirelim. (birleşme yerleri tencerenin altına gelecek halde yerleştirelim).
- Sos gereçlerini bir kasenin içinde birleştirip çırparak karıştıralım.
- Sosu dikkatlice tüm soğanların üzerinden gezdirip tencereye dökün.
- Soğan dolmasının üzerine bir kapak yerleştirelim. ( dolmalar pişerken dağılmaması için) ocağın altını açıp tencereyi kaynayana kadar yüksek ateşte pişirelim. Daha sonra ocağın altını kısık ayara alıp 30 saat pişirelim. Afiyet olsun :).
Soğan Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













