Soğan Dolması

Soğan Dolması Tanımı İçin Malzemeler

Soğan dolması için;

  • 5 adet kuru soğan

Soğan dolması iç harcı için;

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 bağ maydanoz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı kimyon

Soğan dolması sosu için;

  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı sıcak su

Soğan Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle soğanları haşlamak için derin bir tencerenin içine sıcak suyu ekleyip ocağa koyalım.
  2. Suyun içine 1 çay kaşığı tuz atalım.
  3. Su kaynamaya başladığı vakit soyduğumuz ve soğanın ortasını geçmeden dikine bir kesik atalım bu süreci bütün soğanlar için başka ayrı yapalım. Yaklaşık kaynayan suyun içinde 10-15 dakika haşlayalım.
  4. Haşlanan soğanları yaprak yaprak ayırıp içlerindeki zarları da ayıralım.
  5. İç harç için pirinçleri güzelce yıkayalım.
  6. Maydanozu ince ince doğrayalım. İç harç için kuru soğanı da ince ince doğrayalım.
  7. Pirinç, maydanoz, soğan, salça, yağ, tuz ve başka baharatları bir kabın içine alıp güzelce harmanlayalım.
  8. Herbir haşlanmış soğanın içine bir tatlı kaşığı iç harcı ekleyip saralım.
  9. Dolmaları ortalarında boşluk kalmayacak halde yerleştirelim. (birleşme yerleri tencerenin altına gelecek halde yerleştirelim).
  10. Sos gereçlerini bir kasenin içinde birleştirip çırparak karıştıralım.
  11. Sosu dikkatlice tüm soğanların üzerinden gezdirip tencereye dökün.
  12. Soğan dolmasının üzerine bir kapak yerleştirelim. ( dolmalar pişerken dağılmaması için) ocağın altını açıp tencereyi kaynayana kadar yüksek ateşte pişirelim. Daha sonra ocağın altını kısık ayara alıp 30 saat pişirelim. Afiyet olsun :).

Soğan Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Omaç
Beef Tartare
Waffle
Et Fajita
Tuzlu Simit Kurabiye
Borcam Pastası
Hdabla | © 2025 |