Soğan Dolması

Soğan Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 5-6 adet büyük uzunluk kuru soğan
  • 1 su bardağı pirinç
  • 150 gram dana kıyma
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 adet küçük uzunluk kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı acı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı yenibahar

Üzeri için;

  • 50 gram tereyağı

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı sıcak su

Soğan Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabuğunu soyduğumuz kuru soğanları bıçakla orta kısmına kadar keselim.
  2. Soğanları bir tencereye alıp üzerlerine gelecek kadar su ek edelim.
  3. Yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dakika boyunca haşlayalım.
  4. Soğanlar haşlanırken dolmanın iç harcı için 150 gram dana kıyma, 1 su bardağı pirinç, 1 tane küçük uzunluk soğan, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 çay kaşığı biber salçası, yarım çay bardağı zeytinyağı, baharatlar, 1 çay kaşığı tuz, 1 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı nar ekşisi ve çeyrek demet maydanozu karıştırma kabına alalım. Tüm malzemeyi yoğuralım.
  5. Haşladığımız soğanları bir kaseye aldıktan sonra teker teker katlarını ayıralım.
  6. İç harcımızı dolduralım ve dolmayı kapatalım.
  7. Dolmalarımızı dizelim. Sosunu hazırlayalım. Sosu için 1yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı nar ekşisi, 1 çay kaşığı tuz ve 2 su bardağı sıcak suyu çırpalım, dolmaların üzerine gezdirerek dökelim.
  8. Tereyağı modülleri ekleyelim.
  9. 200 derece fırında 30 dakika pişirelim. Afiyetle ✨💐.

Soğan Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Etli Havuçlu Pilav
Fındıklı İki Renkli Kek
Zeytinyağlı Enginar
Saray Katlama
Parçalanmış Yufkalardan Börek
Fit Brownie
Hdabla | © 2025 |