Soğan Dolması
Soğan Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 5-6 adet büyük uzunluk kuru soğan
- 1 su bardağı pirinç
- 150 gram dana kıyma
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 adet küçük uzunluk kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı acı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı yenibahar
Üzeri için;
- 50 gram tereyağı
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı sıcak su
Soğan Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabuğunu soyduğumuz kuru soğanları bıçakla orta kısmına kadar keselim.
- Soğanları bir tencereye alıp üzerlerine gelecek kadar su ek edelim.
- Yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dakika boyunca haşlayalım.
- Soğanlar haşlanırken dolmanın iç harcı için 150 gram dana kıyma, 1 su bardağı pirinç, 1 tane küçük uzunluk soğan, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 çay kaşığı biber salçası, yarım çay bardağı zeytinyağı, baharatlar, 1 çay kaşığı tuz, 1 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı nar ekşisi ve çeyrek demet maydanozu karıştırma kabına alalım. Tüm malzemeyi yoğuralım.
- Haşladığımız soğanları bir kaseye aldıktan sonra teker teker katlarını ayıralım.
- İç harcımızı dolduralım ve dolmayı kapatalım.
- Dolmalarımızı dizelim. Sosunu hazırlayalım. Sosu için 1yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı nar ekşisi, 1 çay kaşığı tuz ve 2 su bardağı sıcak suyu çırpalım, dolmaların üzerine gezdirerek dökelim.
- Tereyağı modülleri ekleyelim.
- 200 derece fırında 30 dakika pişirelim. Afiyetle ✨💐.
Soğan Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















