Soğan Dolması

Soğan Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet büyük uzunluk kuru soğan
  • Haşlamak için 1,5 litre sıcak su
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı karışık salça
  • 1 su bardağı pirinç
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı toz biber
  • Pul biber
  • 2 kısım taze nane (yoksa kuru nane)
  • Tuz
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 tutam maydanoz

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı karışık salça
  • 1 çay bardağına yakın zeytinyağı
  • Tuz
  • 3 su bardağı sıcak su

Soğan Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle soğanları yarısına kadar bıçakla keselim. Kaynayan sıcak suyun içerisine alıp 20-25 dk kadar haşlayalım.
  2. Diğer taraftan içi için uygun bir tencereye sıvı yağ ekledikten sonra doğramış olduğumuz kuru soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavuralım.
  3. Kuru soğan pembeleştikten sonra salçamızı ekleyelim ve bir süre kavuralım.
  4. Daha sonra pirinçi ve baharatları tuzu ek edip tekrar karıştıralım. Sıcak suyu ekledikten sonra maydanozu da ek edip tencerenin ağzını kapatalım ve suyunu çekene kadar pişirelim.
  5. İçimiz piştikten sonra soğanları alıp içerisine 1 tatlı kaşığı ek ederek saralım ve tencereye sırasıyla yerleştirelim.
  6. Sarma sürecimiz bittikten sonra üzerine salçalı sıcak suyu, tuzu, zeytinyağını ek edip tencerenin kapağını kapatalım. 1 saat 10 dakika pişirelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun:))).

Soğan Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Çıtır Baklava
Tam Buğdaylı Un Kurabiyesi
Fırın Tepsisinde Perde Pilav
Hindistan Cevizi Dolgulu Muffin
Fırında Çıtır Kabak
Rokalı Yumurta Salatası (Her Öğüne, Diyete Uygun)
Hdabla | © 2025 |