Soğan Dolması

Soğan Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 7 adet büyük uzunluk kuru soğan
  • 1 su bardağı pirinç
  • 150 gram dana kıyma
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 adet küçük uzunluk kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tatlı biber salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı (60 ml)
  • 1 diş sarımsak
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı acı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı yenibahar

Üzeri için;

  • 50 gram tereyağı

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı sıcak su (400 ml)

Sunum için;

  • Sarımsaklı yoğurt

Soğan Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle soğanlarımızın kabuğunu soyalım ve dik olacak halde bir yarısını keselim.
  2. Bu basamakta merkezine kadar kesmek kâfi olacaktır.
  3. Ardından sıcak su dolu tencereye alarak yumuşayana kadar 15 dakika haşlayalım.
  4. Soğanlar yumuşadıktan sonra suyunu süzerek yapraklarına ayıralım.
  5. İç harcı için geniş bir tabağa kıyma, sıcak su ile yıkadığımız pirinç, küçük küçük doğranmış soğan, domates.
  6. Salçası, biber salçası, zeytinyağı, baharatlar, tuz, sarımsak, nar ekşisi ve kıyılmış maydanozu ekleyerek elimizle yoğuralım.
  7. Haşlanan soğanları da bir kaseye alarak zarlarını temizleyelim.
  8. Soğanları ne çok ne de az haşlamamalısınız. Çok haşladığınızda yırtılacaktır. Az haşladığınızda ise iç harcını doldurmakta zorlanabilirsiniz.
  9. Soğan yaprağının bir ucuna harçtan yerleştirelim ve rulo biçiminde saralım.
  10. Tüm soğan yaprakları bitene kadar bu süreci tekrarlayalım.
  11. Derin bir tava ya da tepsiye dolmalarımızı sıralayalım.
  12. Ayrı bir kasede salça, nar ekşisi, tuz ve sıcak suyu alarak karıştıralım.
  13. Hazırladığımız salçalı sosu dolmalarımızın üzerine gezdirelim.
  14. Tavanın kapağını kapatarak, kaynayana kadar 20 dakika pişirelim.
  15. Daha sonra üzerine tereyağı kesimleri yerleştirerek evvelce ısıtılmış 190 °c fırında 30 dakika daha pişirelim.
  16. Üzerleri kızaran ve suyunu çeken soğan dolmalarımız servise hazır. Afiyet olsun!.

Soğan Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İskender Tadında Kavurma
Dereotlu Kıyır Poğaça
Etli Güveç
Pratik Hızlı Tarhanalı Yoğurt Çorbası (Bebekler İçin)
Ev Yapımı Kremalı Mantar Çorbası
Nohutlu Pirinç Pilavı
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet