Soğan Çorbası

Soğan Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet beyaz soğan (ince doğranmış)
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 diş sarımsak (ince doğranmış)
- 1 yemek kaşığı un
- 1 litre et suyu (veya tavuk suyu, zerzevat suyu da kullanılabilir)
- 2 yemek kaşığı sirke
- Tuz
- Karabiber
- 1 kısım taze kekik yahut 1 çay kaşığı kuru kekik
- 2 adet defne yaprağı
Soğan Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak ince doğranmış soğanları karamelize edin bunun için tencereye tereyağı ve zeytinyağını ekleyin, eritin. İnce dilimlenmiş soğanları ekleyin. Tuz ve şeker ilave ederek orta-kısık ateşte karıştırarak kavurun. Soğanlar karamelize olup altın kahverengi bir renk alıncaya kadar (yaklaşık 25-30 dakika) pişirin.
- Karamelize olmuş soğanlara sarımsağı ekleyin ve 1-2 dakika kavurun.
- Unu ekleyin, karıştırarak birkaç dakika daha pişirin. Bu, çorbanın kıvam almasını sağlar.
- Sirkeyi, et suyunu, kekik ve defne yaprağını ekleyin. Karabiber ile tatlandırın. Muhtaçlık duyarsanız et suyu ile birlikte sıcak su da ekleyebilirsiniz et suyu ve olağan su dahil yaklaşık sıvı ölçüsü 5-6 bardak olacak.
- Çorbayı kaynamaya bırakın, akabinde kısık ateşte 20-30 dakika pişirin.
- Hazır olan çorbaya kurutulmuş ekmek ve kaşar peyniri ekleyerek servis edebilirsiniz. Yoksa tek haliyle de çok hoş oluyor. Afiyet olsun! bu çorba, soğuk kış günlerinde bilhassa şahane bir tercihtir.
Soğan Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



