Sofistike Sumaklı Kısır
Sofistike Sumaklı Kısır Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 adet limonun suyu
- 1 çay bardağı zeytinyağı (soğuk sızma)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı sumak
- ½ çay kaşığı kişniş (toz)
- ½ çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
- 1 tatlı kaşığı nar ekşili pul biber
- Tuz (damak zevkine göre)
- 5 kısım taze soğan (ince doğranmış)
- 1/2 (yarım) demet maydanoz (ince doğranmış)
- 1/2 (yarım) demet taze nane ya da 1 tatlı kaşığı iran kurusu nane
- 1 küçük salatalık (minik küp doğranmış, opsiyonel)
- 10-12 cherry domates (dörde bölünmüş)
Sofistike Sumaklı Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bulguru geniş bir kaseye al, üzerine sıcak suyu ekle. Üzerini kapat ve 10–15 dakika şişmeye bırak.
- Ayrı bir kasede zeytinyağı, salçalar, limon suyu, nar ekşisi ve tüm baharatları (sumak, kişniş, karabiber, nar ekşili pul biber, tuz) düzgünce karıştır.
- Şişmiş bulgura salçalı karışımı dök, güzelce yoğur ya da çatalla karıştırarak yedir.
- İnce doğranmış yeşillikleri ve varsa salatalık & domatesi ekleyip, karıştır.
Sofistike Sumaklı Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






