Sofistike Sumaklı Kısır

Sofistike Sumaklı Kısır Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı (soğuk sızma)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • ½ çay kaşığı kişniş (toz)
  • ½ çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşili pul biber
  • Tuz (damak zevkine göre)
  • 5 kısım taze soğan (ince doğranmış)
  • 1/2 (yarım) demet maydanoz (ince doğranmış)
  • 1/2 (yarım) demet taze nane ya da 1 tatlı kaşığı iran kurusu nane
  • 1 küçük salatalık (minik küp doğranmış, opsiyonel)
  • 10-12 cherry domates (dörde bölünmüş)

Sofistike Sumaklı Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bulguru geniş bir kaseye al, üzerine sıcak suyu ekle. Üzerini kapat ve 10–15 dakika şişmeye bırak.
  2. Ayrı bir kasede zeytinyağı, salçalar, limon suyu, nar ekşisi ve tüm baharatları (sumak, kişniş, karabiber, nar ekşili pul biber, tuz) düzgünce karıştır.
  3. Şişmiş bulgura salçalı karışımı dök, güzelce yoğur ya da çatalla karıştırarak yedir.
  4. İnce doğranmış yeşillikleri ve varsa salatalık & domatesi ekleyip, karıştır.

Sofistike Sumaklı Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bisküvili Pasta
Kalabalık Akşam Yemeği
Un Çorbası
Domates Çorbası
Soğuk Kahve/latte
Fırında Taze Kabak Yemeği Tarifi – En Hafif Yaz Yemeği! (Videolu)
Hdabla | © 2025 |