Sodalı Yumuşacık Puf Poğaça

Sodalı Yumuşacık Puf Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su ılık bardağı süt
- 1 paket kuru maya
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 şişe oda ısısında maden suyu
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5,5 su bardağı un
Üzerine;
- 2 adet yumurta sarısı
- 3 damla pekmez
- Susam
Sodalı Yumuşacık Puf Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ilık sütü yoğurma kabına alalım.
- Üzerine toz şeker ve mayayı ekleyip karıştıralım,.
- Bir kaç dk. Mayanın etkinleşmesini bekleyelim.
- Ardından sıvı yağ, maden suyu, tuz ve unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
- Hamuru 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamurun birinci havasını alarak yoğuralım, yumurta büyüklüğünde bezeler yapalım yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı dizelim. 20 dk. Tepsi mayası için üzerini örtüp bekletelim.
- Süre sonunda üzerlerine iki üç damla pekmez karıştırdığımız yumurta sarılanı sürelim, susam serpelim 180°ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 üzerleri kızarana kadar denetimli pişirelim.
- Fırından aldığımız puf poğaçaların üzerini pak bir bezle örtelim. 15-20 dk dinlendirdikten sonra ılık bir biçimde çay saatlerinde kahvaltılarda çocukların beslenmelerinde afiyetle tüketelim. 🙋♀️🩷🩷🩷
Sodalı Yumuşacık Puf Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



