Sodalı Yumuşacık Puf Poğaça

Sodalı Yumuşacık Puf Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su ılık bardağı süt
  • 1 paket kuru maya
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 şişe oda ısısında maden suyu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5,5 su bardağı un

Üzerine;

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 3 damla pekmez
  • Susam

Sodalı Yumuşacık Puf Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ilık sütü yoğurma kabına alalım.
  2. Üzerine toz şeker ve mayayı ekleyip karıştıralım,.
  3. Bir kaç dk. Mayanın etkinleşmesini bekleyelim.
  4. Ardından sıvı yağ, maden suyu, tuz ve unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
  5. Hamuru 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
  6. Mayalanan hamurun birinci havasını alarak yoğuralım, yumurta büyüklüğünde bezeler yapalım yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı dizelim. 20 dk. Tepsi mayası için üzerini örtüp bekletelim.
  7. Süre sonunda üzerlerine iki üç damla pekmez karıştırdığımız yumurta sarılanı sürelim, susam serpelim 180°ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 üzerleri kızarana kadar denetimli pişirelim.
  8. Fırından aldığımız puf poğaçaların üzerini pak bir bezle örtelim. 15-20 dk dinlendirdikten sonra ılık bir biçimde çay saatlerinde kahvaltılarda çocukların beslenmelerinde afiyetle tüketelim. 🙋‍♀️🩷🩷🩷

Sodalı Yumuşacık Puf Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Brawnola – Alternatif Brownie
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavada Lavaş
Et Yahni
Kahvaltılık Patates Salatası (Kolay Tarif)
Profiterol
Cevizli Tarçınlı Kek (Kış Keki)
Döner Ekmeği
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.