Sodalı Yumoş Köfte
Sodalı Yumoş Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Köftesi için;
- 200-300 gram kıyma eti
- Yarım çay bardağı soda
- Tuz, karabiber
- 1 çay kaşığı silme kabartma tozu
- Köftelik bulgur 1 yemek kaşığı silme
- 1 diṣ rendelenmiş sarımsak
- Kekik
- Köri baharatı
- Yarım tost ekmeği
- Köfte baharatı
Ayrıca:
- 2 adet domates
- 4 sivri biber
Salça sosu için:
- 1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Salçayı açacak kadar su
Sodalı Yumoş Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir karıştırma kabına köftesi için tüm gereçler konur. Not: ekmeği ufalayarak ek edin.
- Özleṣene kadar uygunca yoğrulur.
- Dilerseniz 15 dakika üstü kapalı buzdolabında bekletebilirsiniz lakin zorundu değil elbette.
- Fırın kabı çok hafif sıvı yağ ile yağlanır.
- Fırın evvelce ısıtılmıṣ olmalı.
- Alt üst ayarlı 220 derecede ve fırının orta kısmında piṣirilir.
- Köfte harcından istenilen büyüklükte modüller koparılır ve top haline getirilir, ondan sonra avuç içinde bastırılarak ince hal verilir. Zira poṣince kabarıyor ancak dilediğiniz biçimi verebilirsiniz.
- Köfteler fırın kabına konur ve 15 dakika öylece pişirilir.
- Salça sosu için gerekli materyaller bir kasede özleṣtirilir ve 15 dakika piṣirildikten sonra salça sosu üzerine dökülür.
- Domateslerin büyüklüğüne nazaran doğranır ve birebir kaba yerleṣtirilir.
- Biberlerde ortadan kesilir ve tıpkı kaba konur.
- Tekrar fırında piṣmeye bırakılır.
- Piṣme esnasında mümkün epey fırın kabağını açmayınız.
- Köfte, biberler ve domatesler kızardığında fırından alabilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.
Sodalı Yumoş Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







