Sodalı Yumoş Köfte

Sodalı Yumoş Köfte Tanımı İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 200-300 gram kıyma eti
  • Yarım çay bardağı soda
  • Tuz, karabiber
  • 1 çay kaşığı silme kabartma tozu
  • Köftelik bulgur 1 yemek kaşığı silme
  • 1 diṣ rendelenmiş sarımsak
  • Kekik
  • Köri baharatı
  • Yarım tost ekmeği
  • Köfte baharatı

Ayrıca:

  • 2 adet domates
  • 4 sivri biber

Salça sosu için:

  • 1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Salçayı açacak kadar su

Sodalı Yumoş Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir karıştırma kabına köftesi için tüm gereçler konur. Not: ekmeği ufalayarak ek edin.
  2. Özleṣene kadar uygunca yoğrulur.
  3. Dilerseniz 15 dakika üstü kapalı buzdolabında bekletebilirsiniz lakin zorundu değil elbette.
  4. Fırın kabı çok hafif sıvı yağ ile yağlanır.
  5. Fırın evvelce ısıtılmıṣ olmalı.
  6. Alt üst ayarlı 220 derecede ve fırının orta kısmında piṣirilir.
  7. Köfte harcından istenilen büyüklükte modüller koparılır ve top haline getirilir, ondan sonra avuç içinde bastırılarak ince hal verilir. Zira poṣince kabarıyor ancak dilediğiniz biçimi verebilirsiniz.
  8. Köfteler fırın kabına konur ve 15 dakika öylece pişirilir.
  9. Salça sosu için gerekli materyaller bir kasede özleṣtirilir ve 15 dakika piṣirildikten sonra salça sosu üzerine dökülür.
  10. Domateslerin büyüklüğüne nazaran doğranır ve birebir kaba yerleṣtirilir.
  11. Biberlerde ortadan kesilir ve tıpkı kaba konur.
  12. Tekrar fırında piṣmeye bırakılır.
  13. Piṣme esnasında mümkün epey fırın kabağını açmayınız.
  14. Köfte, biberler ve domatesler kızardığında fırından alabilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.

Sodalı Yumoş Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Köfteli Patlıcan Dizme
Çikolatalı Cookies
Helva Tadında Şekersiz Kurabiye
Efsaneee Yumuşacık Labne Dolgulu Meyveli Kek
Bol Soslu Sade Kek
Taş Kadayıf
Hdabla | © 2025 |