Sodalı Sade Kek

Sodalı Sade Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 şişe sade maden suyu
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3-3,5 su bardağı un

Sodalı Sade Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak şeker ve yumurtalarımızı düzgünce köpürene kadar çırpalım.
  2. Diğer gereçleri sırayla ekleyip karıştıralım.
  3. Hazırladığımız kek hamurunu yağlayıp unladığımız kek kalıbımıza dökelim.
  4. Öndeden ısıttığımız 180*c fırında 40-45 dakika pişirelim.
  5. Pişen kekimizi fırından alıp kek kalıbını tabağa aksi çevirerek üzerine ıslak havlu koyup 1-2 dakika bekletelim.
  6. Kekimiz bu formda daha çabuk çıkıcaktır. Yapacaklara şimdiden afiyet olsun.

Sodalı Sade Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Beyaz Peynirli Pancar Salatası
Mor Soğan Turşusu
Başka Fırın Tavuk Yemeyeceksiniz (Müthiş Marinasyon)
Lütenitsa (Balkan Sosu)
Patates Oturtması
San Sebastian Cheesecake
Hdabla | © 2025 |