Sodalı Kolay Börek

Sodalı Kolay Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka
  • 500 gram lor

Sodalı sos:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 şişe madensuyu
  • Tuz

Üzeri için:

  • Susam
  • Çörek otu

Sodalı Kolay Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sos için yumurta, yoğurt, sıvı yağ, maden suyu ve tuz bir kapta karıştırılır.
  2. Sosun üçte biri en son böreğin üzerine dökmek için başka bir kaba alınır.
  3. Yağlanmış fırın tepsisine bir tane yufka kenarları tepsinin dışında kalacak halde serilir.
  4. Kalan 4 yufka üçgen olacak halde dört eşit kesime bölünür.
  5. İki üçgen yufka tepsiye serilir.
  6. Üzerine sos ve lor dökülür.
  7. Tekrar yufka ile örtülür.
  8. Sos ve lor dökülür.
  9. En son iki tane yufka kalacak halde lor ve yufka tepsiye dizilir.
  10. Son iki yufka da üzerine örtülür.
  11. Tepsinin dışında kalan yufkalar da böreğin üzerine örtülür.
  12. Börek dilim dilim kesilir.
  13. Üzerine dökmek için ayırdığımız sos dilimlenmiş böreğin her yerine eşit formda dökülür.
  14. Üzerine çörek otu ve susam gezdirilir.
  15. Bir saat kadar yufkalar sosu çekene kadar bekletilir.
  16. Önceden ısıtılmış 200 °c fırında 30-35 dk kadar üzeri nar üzere kızarana kadar pişirilir.
  17. Sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun.

Sodalı Kolay Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tuzlu Kurabiye
Tiramisu
Kadayıflı Cevizli Rulo
Tavuklu Pilav (Bekar Evi)
Tavuk Köfteli Kapalı Hamburger
Mozaik Pasta
Hdabla | © 2025 |